Φονική ανεμοθύελλα στην Τουρκία: Καταρρέουν στέγες – Λεωφορεία προστατεύουν ντελιβεράδες | Video

φονική-ανεμοθύελλα-στην-τουρκία-κατα-1327906

Επιδείνωση της κακοκαιρίας με χιόνια και βουτιά της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς προβλέπεται για τη βορειοδυτική Τουρκία που ήδη θρηνεί πέντε νεκρούς από τους θυελλώδεις ανέμους και τις ριπές 100 χιλιομέτρων την ώρα. Mητέρα και παιδί συγκαταλέγονται στα θύματα και μάλιστα διευκρινίζεται ότι πτώση στέγης προκάλεσε τους θανάτους, σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης.

Στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου («Ατατούρκ» ή Γέφυρα των Μαρτύρων) αστικά λεωφορεία σχημάτισαν «τείχος» για να προφυλάξουν διανομείς μοτοσυκλετιστές που είχαν ακινητοποιηθεί από τη μανία «των νοτιάδων από το Αιγαίο», όπως έγραψε η εφημερίδα Milliyet .

Στο μεταξύ ένα ακόμη τρομακτικό βίντεο ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από την περιοχή Çatalca της βορειοδυτικής Τουρκίας.

Πέντε πτήσεις άλλαξαν πορεία προς ‘Αγκυρα καθώς δεν κατόρθωσαν να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη. Τουλάχιστον 19 άτομα τραυματίστηκαν ενώ οι αρχές προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία επεκτείνεται από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και οι πολίτες καλούνται να προσέχουν για «στέγες που μπορεί να καταρρεύσουν, αλλά και για τον κίνδυνο δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα σε μέρη που θερμαίνονται από σόμπες κάρβουνου».

ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook