Φωνάζουν οι μιζαδόροι

φωνάζουν-οι-μιζαδόροι-817676

Σε μία άσπιλή – αμόλυντη κοινωνία, θα μπορούσε να τεθεί το ερώτημα «γιατί ο υπουργός πήρε 100.000 ευρώ δάνειο;». Και βέβαια, τότε, θα υπήρχαν εύλογες απαντήσεις:

Πρώτον, ως βουλευτής, παίρνει έναν τεράστιο μισθό οπότε αυτός και μόνο αποτελεί εχέγγυο αποπληρωμής. Δεύτερον, έβαλε υποθήκη ένα ολόκληρο σπίτι. Και τρίτον, στην πράξη αποπληρώνει το δάνειό του.

Όμως ποιος θα καθίσει να δώσει λογικές απαντήσεις σε μία χώρα όπου κυριαρχεί ο παραλογισμός; Παραλογισμός και στη μίζα. Γιατί οι ίδιοι οι μιζαδόροι πολιτικοί, άνθρωποι που έχει αποδειχθεί ότι έκλεβαν το δημόσιο χρήμα, μπορούν να βγαίνουν και να κατηγορούν τον καθένα μέσω των «εφημερίδων» τους, που χρηματοδοτούνται από σκοτεινές offshore, φωτεινών εξωτικών νησιών.

Είναι τέτοιο το πολιτικό – μιντιακό σύστημα στην Ελλάδα, που επιτρέπει στους μιζαδόρους να φωνάζουν. Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ο δωρολήπτης της SIEMENS, ο δανειολήπτης του «πάρε τα λεφτά και τρέχα», ο σύζυγος της Miss offshore, που έχει χρηματοδότη ίδιο με τη μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη εφημερίδα;

Πώς θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν το «αδελφό κόμμα» με το οποίο η ΝΔ (πιστεύει ότι) θα συγκυβερνήσει έχει λάβει μαύρες χρηματοδοτήσεις 16 δισεκατομμυρίων! Πότε; Το 2000, τη χρονιά που κέρδισε τις εκλογές με διαφορά μόλις 1%! Δηλαδή, το ένα κόμμα πήγε στην εκλογική μάχη με 16 δις περισσότερα χρήματα από το άλλο! Νοθεία de facto!

Κι ο «στρατηγός Τσουκάτος», δεξί χέρι του πρωθυπουργού της Μαφίας αποκαλύπτει το ποσό. Και το μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα γίνεται μονόστηλο στον διεφθαρμένο Τύπο. Τον ίδιο Τύπο που δεν ακουμπάει τα υπέρογκα και απλήρωτα δάνεια των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. Τον ίδιο Τύπο που μιλά για «έγκλημα» Πολάκη!

Η διαδικασία γνωστή: Αναλαμβάνει η εφημερίδα. Ακολουθούν την εντολή τα «στόματα» της Δευτέρας, οι εφημερίδες της Διαπλοκής που για 20 χρόνια ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις. Ενορχηστρωτής, από ψηλά, η πιο διεφθαρμένη πολιτική οικογένεια που γέννησε ποτέ ο τόπος.

Αυτή η άθλια παρέα διαφθοράς και εξαπάτησης σας παίζει ψιλό γαζί. Ψηφίστε τους. Σας αξίζουν. Γιατί η διαφθορά της κορυφής γαλούχησε τους διεφθαρμένους της βάσης – της λάσπης, της ρεμούλας και της λαμογιάς. Εμείς, οι υπόλοιποι, χωρίς φωνές και χωρίς τα μέσα, απλά και πάλι θα αθροιστούμε και θα μετρηθούμε στην κάλπη. Με την ελπίδα να βγούμε – πάλι – περισσότεροι.

Γράφει ο Νίκος Μωραΐτης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook