Φοιτητές Ρεθύμνου: «Ψωνίζεις είσαι νόμιμος, διεκδικείς είσαι παράνομος»

φοιτητές-ρεθύμνου-ψωνίζεις-είσαι-νό-1171394

Με συνθήματα γραμμένα πάνω σε τσάντες για ψώνια και κάνοντας «βόλτα» στην αγορά του Ρεθύμνου, επέλεξαν οι φοιτητές της πόλης να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια αλλά και για την στοχευμένη απαγόρευση συναθροίσεων.

Το δρώμενο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης με πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, ΜατζόΡε FM 89.1.

Οι φοιτητές καταδίκασαν την επιλογή της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, την ίδια ώρα που επιτρέπει συνωστισμούς σε εμπορικά και μεγάλα καταστήματα αρκεί να γίνονται αγορές.

«Στο όνομα της πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ, περιστέλλει και καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, χτυπά το δικαίωμα στη διαδήλωση, απαγορεύει διαδηλώσεις ενώ ιδρύει την Πανεπιστημιακή Αστυνομία», τονίζουν οι φοιτητές.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Ρέθυμνο, με συγκέντρωση στο Δημαρχείο της πόλης και στη συνέχεια πορεία, όπου συμμετείχαν φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς.

efsyn.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook