Φώφη Γεννηματά: «Έχουμε πόλεμο με τον Τσίπρα και την παρέα του – Είναι ώρα μάχης για όλους»

φώφη-γεννηματά-έχουμε-πόλεμο-με-τον-τ-803973

Χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα κι έντονο ύφος η Φώφη Γεννηματά στη δευτερολογία της με την οποία έκλεισε τη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής απάντησε στην κριτική και τα σενάρια για την πορεία του κόμματος προς το συνέδριο και τις εκλογές.

Αποδεχόμενη το μερίδιο ευθύνης που της αναλογεί, η κ. Γεννηματά απηύθυνε συστάσεις προς τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να αποφεύγουν την εσωστρέφεια γιατί, όπως είπε: «Έχουμε πόλεμο με τον Τσίπρα και την παρέα του» ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «τυχοδιώκτη νεοκομμουνιστή». «Έλεος! Είναι προοδευτικός ο υποστηρικτής του Μαδούρο και των ισχυρών;» αναρωτήθηκε. «Καμία κυβέρνηση δεν έχει υπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό όσο ο ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε προτρέποντας τα στελέχη του Κινήματος να μην παρασύρονται και υιοθετούν την «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί προοδευτισμού».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε μάλιστα τα στελέχη του κόμματος να μην οπλίζουν με επιχειρήματα το Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν πρέπει να οπλίζουμε το όπλο του αντιπάλου. Δεν μπορεί τα στελέχη μας να μην αντιλαμβάνονται αυτό που αντιλαμβάνεται ο κ. Τσιπρας και η παρέα του, τη δυναμική και τις δυνατότητες μας. Για αυτό μας πολεμάνε» τόνισε.

Άφησε σαφείς αιχμές σε όσους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς στρέφονται προς τη ΝΔ λέγοντας πως «αν πιστεύουν ότι θα γλυτώσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γελασμένοι. Απλώς θα τον βγάλουν από την εξουσία. Αν θέλουν ο Τσίπρας και η παρέα του να τελειώσουν πρέπει να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής γιατί έτσι θα τελειώσουν με τη συντήρηση και τον λαϊκισμό».

Έστρεψε την κριτική της και προς τη ΝΔ σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να εμφανίζεται «ως η μοναδική λύση στα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν έχει αναλάβει τις ευθύνες της».

Δήλωσε ότι δεν έχει πρόβλημα με τις διαφορετικές απόψεις, καθώς σέβεται την πορεία και τη ιστορία του κάθε στελέχους, αλλά προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί «την αναπαραγωγή της εσωστρέφειας και της μιζέριας». Ζήτησε μάλιστα απ όλους να είναι προσεκτικοί στις δημόσιες τοποθετήσεις τους για να μην δίνουν αφορμές και να δέχεται επιθέσεις το Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε και στα όσα λέγονται για τη στάση κορυφαίων στελεχών του Κινήματος και τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια υπογραμμίζοντας: «Και τι πάει να πει ανασφάλεια των κορυφαίων; Ποτέ κανένας αρχηγός δεν δέχθηκε τόσες πιέσεις και τόσες υποδείξεις για τα ψηφοδέλτια», υποστήριξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. «Έχω μπέσα. Πιστεύετε ότι αυτό δεν είναι προοδευτικό και είναι παλαιομοδίτικο;», πρόσθεσε.

Απάντησε ακόμη στην κριτική για την επίμαχη συνεδρίαση και το 5-1 του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος για τις Πρέσπες. «Δεν υπάρχει 5-1. Το όργανο ήταν διορισμένο. Δεν ανταποκρινόταν στη πλειοψηφία του κόμματος» τόνισε και για αυτό όπως επεσήμανε επέλεξε το συνέδριο και την εκλογή οργάνων.

Στέλνοντας σαφές μήνυμα προς όλες τις πλευρές εντός του Κινήματος Αλλαγής, η Φώφη Γεννηματά κατέστησε σαφές πως δεν πρόκειται να δεχθεί να μετατραπεί το συνέδριο σε πεδίο αντιπαράθεσης μηχανισμών. «Δεν γίνεται να αναπαράγουμε τη μιζέρια και να μην συσπειρωνόμαστε όπως η ΝΔ παρά το γεγονός ότι αποτελείται από τρεισήμισι κόμματα» είπε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook