Φλόγα και άνεμος: Η Κυβέλη πενθεί για τον Γιώργη της και αναπολεί τις όμορφες στιγμές τους – Τι θα δούμε απόψε

φλόγα-και-άνεμος-η-κυβέλη-πενθεί-για-το-1569552

Όσα θα δούμε στο δέκατο επεισόδιο της συναρπαστικής δραματικής ιστορικής σειράς «Φλόγα και άνεμος», που θα παρακολουθήσετε το απόψε στις 22:00.

Η οικογένειά του, όπως και οι εξόριστοι πολιτικοί της Ελλάδας όλων των παρατάξεων, πενθούν για τον θάνατο του Παπανδρέου. Η Όλγα, η σύζυγος του Φώντα, αξιωματούχου της χούντας, πηγαίνει να προσκυνήσει τη σορό του στη Μητρόπολη, όπως άλλωστε και πλήθος κόσμου. Η Κυβέλη θρηνεί για τον Γιώργη της και αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές. Οι αναμνήσεις ξεπηδούν αβίαστα, άλλοτε μαρτυρικά, άλλοτε νοσταλγικά.

Επεισόδιο 10ο

1968 Οι εξόριστοι πολιτικοί της Ελλάδας όλων των παρατάξεων πενθούν για τον θάνατο του Παπανδρέου. Η χούντα οργανώνει εγκάθετους για τη συγκέντρωση του πλήθους στην κηδεία. Η Φωτεινή και ο Μιχάλης έχουν αυτοκτονήσει κάτω από το βάρος των τύψεών τους για τον θάνατο του γιου τους, του ηθοποιού Κροντηρά. Ο Παναγούλης μαθαίνει για τον θάνατο του Γέρου της Δημοκρατίας. Η οικογένεια συνασπίζεται γύρω από την Κυβέλη. Η σορός του Παπανδρέου μεταφέρεται στο εκκλησάκι της Μητροπόλεως. Η Βαλεντίνη συναντιέται με τον Βλαντιμίρ. Η Όλγα, η σύζυγος του Φώντα, αξιωματούχου της χούντας, πηγαίνει να προσκυνήσει τον Παπανδρέου στη Μητρόπολη.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Οι Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα. Ο Παπανδρέου θέτει τον εαυτό του στην υπηρεσία της πατρίδας με μήνυμά του στον Μεταξά. Ο Γιωργάκης έχει πάλι πυρετό και η Κοτοπούλη συμπαραστέκεται στην Κυβέλη. Κάποια θέατρα εξακολουθούν να ανεβάζουν παραστάσεις παρά την Κατοχή. Ο Παπανδρέου είναι επικεφαλής του μυστικού τυπογραφείου που τυπώνει προκηρύξεις εναντίον των Γερμανών. Συλλαμβάνεται και κρατείται στην Ασφάλεια, αλλά αφήνεται ελεύθερος σύντομα. Φεύγει για τη Μέση Ανατολή. Η Κυβέλη προετοιμάζει τον Γιωργάκη, για να τους φυγαδεύσει κι εκείνους η Intelligence Service.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook