Φινλανδία: Πρόστιμο 121.000 ευρώ σε οδηγό για υπερβολική ταχύτητα

φινλανδία-πρόστιμο-121-000-ευρώ-σε-οδηγό-για-1706682

Εξαψήφιο πρόστιμο επιβλήθηκε σε οδηγό στις νήσους Άλαντ της Φινλανδίας, όπου οι ποινές για παραβίαση του ορίου ταχύτητας υπολογίζονται με βάση το εισόδημα.

Ο οδηγός, Άντερς Βίκλοφ, κλήθηκε να πληρώσει 121.000 ευρώ, καθώς κινείτο με 82 χιλιόμετρα την ώρα σε ζώνη όπου το όριο ταχύτητας δεν ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα, όταν η αστυνομία τον σταμάτησε το Σάββατο.

Παράλληλα με την επιβολή του προστίμου, ανεστάλη η άδεια οδήγησης του οδηγού για 10 ημέρες.

«Λυπάμαι πραγματικά για το θέμα», δήλωσε ο ίδιος σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι, αν και επιβράδυνε καθώς γνώριζε πως εισερχόταν σε ζώνη όπου το όριο περιοριζόταν στα 50 χιλιόμετρα την ώρα, δεν έκοψε ταχύτητα όσο γρήγορα χρειαζόταν.

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα τα χρήματα που πλήρωσε να διατεθούν για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Βίκλοφ υπερέβη το όριο ταχύτητας. Το 2018 του επιβλήθηκε πρόστιμο 63.680 ευρώ, ενώ το 2013 πλήρωσε ακόμη 95.000 ευρώ.

Ο Βίκλοφ είναι πρόεδρος εταιρείας συμμετοχών, το χαρτοφυλάκιο της οποίας περιλαμβάνει επιχειρήσεις στους τομείς των logistics, των ακινήτων, του εμπορίου και του τουρισμού, μεταξύ άλλων.

Θεωρείται ότι είναι ο πλουσιότερος κάτοικος των νήσων Άλαντ, ενώ σύμφωνα με τη Deutsche Welle έχει χαρακτηριστεί από κάποιους και «βασιλιάς» της περιοχής.

Πηγή:naftemporiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook