Φινλανδία – Πανδημία: Η κυβέρνηση πρότεινε για πρώτη φορά την επιβολή κατ’ οίκον περιορισμού σε 5 πόλεις

φινλανδία-πανδημία-η-κυβέρνηση-πρότ-1197222

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας πρότεινε χθες Τετάρτη την επιβολή κατ’οίκον περιορισμού στους κατοίκους πέντε πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ελσίνκι, και να επιτρέπεται στους ανθρώπους να βγαίνουν από τα σπίτια τους για προκαθορισμένους λόγους, με στόχο τη μείωση των αυξανόμενων μολύνσεων κορονοϊού.

Το μέτρο, με το οποίο θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας του νέου κορονοϊού που η Φινλανδία θα περιορίσει τους ανθρώπους στα σπίτια τους, θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Βουλή και προς αξιολόγηση από την επιτροπή συνταγματικού δικαίου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η κυβέρνηση έκλεισε εστιατόρια και σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα.

Η σκανδιναβική χώρα των 5,5 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 73.516 μολύνσεις της Covid-19 και 811 θανάτους. Έχει επαινεθεί για τον χειρισμό της πανδημίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο στην Ευρώπη. Σήμερα νοσηλεύονται 295 άνθρωποι με Covid-19.

«Αυτές είναι τώρα οι πόλεις με τις πιο δύσκολες επιδημικές συνθήκες, αλλά η λίστα μπορεί να ενημερωθεί αν αλλάξει η κατάσταση», δήλωσε στο Reuters ο Παβί Αντικόσκι, υπεύθυνος επικοινωνίας του πρωθυπουργικού γραφείου.

Στο σχέδιο νόμου που δόθηκε σήμερα το βράδυ στη δημοσιότητα, η κυβέρνηση ανέφερε ότι με βάση το lockdown οι άνθρωποι θα επιτρέπεται να φεύγουν από τα σπίτια τους μόνο για έναν προκαθορισμένο σκοπό, όπως αγορά τροφίμων ή μετακίνηση σε μια δεύτερη κατοικία.

Η μη τήρηση των μέτρων θα επιφέρει πρόστιμο.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook