Financial Times: Αερογέφυρα μεταξύ Ελλάδας- Μεγάλης Βρετανίας για τον τουρισμό από τον Ιούλιο

Στην πρόθεση χωρών όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Τουρκία να υιοθετήσουν «αερογέφυρες» με τη Μεγάλη Βρετανία τον Ιούλιο ώστε να μην μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών οι τουρίστες από τη Γηραιά Αλβιώνα όταν θα επιστρέφουν αναφέρεται άρθρο των Financial Times.

Οι FT υπενθυμίζουν ότι βάσει των κανόνων που ισχύουν στη Βρετανία για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού οι περισσότεροι τουρίστες θα πρέπει να μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όταν επιστρέφουν. Σημειώνουν, ωστόσο, ότι ο Μπόρις Τζόνσον πρόσφατα έκανε λόγο για διαπραγματεύσεις για να εξαιρεθούν χώρες στις οποίες τα επίπεδα μόλυνσης είναι μικρά.

Παράλληλα, όμως, οι FT σημειώνουν ότι στην Ευρώπη υπάρχει σκεπτικισμός για το αν ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν να προχωρήσουν σε τέτοιες συμφωνίες με τη Βρετανία δεδομένου ότι στη χώρα αυτή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός θυμάτων, βάσει των στοιχείων που έχουν επεξεργαστεί οι Financial Times. Τούρκος κυβερνητικός αξιωματούχος δηλώνει, ωστόσο, στους FT ότι η συμφωνία της χώρας του με τη Βρετανία είναι κοντά ώστε να επανεκκινήσουν οι πτήσεις από τις 15 Ιουλίου.

Η Ρέγιες Μαρότο, υπουργός Τουρισμού της Ισπανίας, δήλωσε ότι η χώρα θα δοκιμάσει σύντομα σε πιλοτική μορφή τουριστικά προγράμματα στις Βαλεαρίδες και τα Κανάρια Νησιά, βασισμένα σε «ταξιδιωτικούς διαδρόμους», και ήταν σε συζητήσεις με τη γερμανική κυβέρνηση και τον τουριστικό φορέα Tui σχετικά με αυτό. Γενικότερα, η Ισπανία θα χαλαρώσει την καραντίνα 14 ημερών την 1η Ιουλίου.

Οι συντάκτες του άρθρου σημειώνουν πως όλα τα ελληνικά αεροδρόμια θα είναι ανοιχτά από την 1η Ιουλίου σε διεθνείς πτήσεις – συμπεριλαμβανομένων των βρετανικών – με δειγματοληπτικό έλεγχο σε όσους έρχονται. Αξιωματούχος της Αθήνας είπε ότι υπήρξε «έντονη» συζήτηση με τη συμβουλευτική επιτροπή επιδημιολόγων της κυβέρνησης σχετικά με το εάν θα επιτραπεί στους τουρίστες του Ηνωμένου Βασιλείου να εισέλθουν στη χώρα από την 1η Ιουλίου ή να περιμένουν μέχρι να μειωθεί ο αριθμός των βρετανικών λοιμώξεων.

«Αποφασίστηκε να ανοίξουν τα σύνορα ταυτόχρονα για όλους και να μην γίνονται διακρίσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μας μετά τη Γερμανία», είπε. Πάνω από 3 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφτηκαν την Ελλάδα από το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι. Η Πορτογαλία από την πλευρά της ελπίζει ότι το σχετικά χαμηλό επίπεδο κρουσμάτων θα συμβάλλει στη διασφάλιση συμφωνίας «αερογέφυρας» με το Ηνωμένο Βασίλειο, από όπου προέρχονταν οι τρία εκατομμύρια τουρίστες από τους 16 εκατομμύρια συνολικά που επισκέφτηκαν τη χώρα πέρσι.

Πηγή:ethnos.gr

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ik begrijp dat toerisme erg belangrijk is voor GR en dat de UK de 2e belangrijkste markt is.
    Maar in deze angstige tijd mbt het corona virus vind ik het toch ongepast om een luchtbrug met de UK aan te gaan.
    Vandaag in koronois.gr live staat dat de UK 283.311 besmettingen heeft ……………
    Ik ben geen deskundige, alleen erg bang voor de gevolgen hiervan.

  2. Εως τώρα μεταξύ μας έστω και με τους ενσωματωμένους αλλοδαπούς στον πληθυσμό της νήσου, καλά τα πήγαμε!!! Όταν καταφθάσουν Αγγλο-Γερμανοί κορώνες…τότε θα δούμε αν ισχύει ή όχι το παραμύθι περί…κορωνοϊού!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ