“Φιλόζωοι της πλάκας” επέστρεψαν στο καταφύγιο τα κατοικίδια τους μετά την λήξη της καραντίνας

φιλόζωοι-της-πλάκας-επέστρεψαν-στ-1275899

Μετά το πέρας της καραντίνας κάποιοι “φιλόζωοι” επέστρεψαν τα αδέσποτα ζώα τους πίσω στο καταφύγιο από όπου τα είχαν υιοθετήσει πριν την καραντίνα. Ενώ, δηλαδή, ήταν πολλά τα αιτήματα υιοθεσίας τετράποδων φίλων κατά τη διάρκεια της καραντίνας, πλέον αρκετά είναι τα αιτήματα επιστροφών.

Σύμφωνα με την Σεραφίνα Αβραμίδου, η οποία είναι εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη για τα ζώα, το ποσοστό επιστροφών στις φιλοζωικές μετά την καραντίνα ήταν αρκετά μεγάλο. Συγκεκριμένα, είπε στην κάμερα της εκπομπής “Πάμε Δανάη” στο MEGA: «Γύρω στο 40%. Δεν ήταν σωστός ο λόγος που υιοθετήθηκαν τα ζώα. όταν παίρνεις ένα ζώο μόνο και μόνο για να μπορείς να βγαίνεις βόλτα, αυτό είναι κάτι που το κάνεις για σένα, όχι επειδή είσαι φιλόζωος. Πρέπει να υπογράψει συμβόλαιο υιοθεσίας και να μεταφερθεί το microchip στο όνομά του…Είναι μια καλή δικλείδα ασφαλείας, ώστε να μην υπάρχουν επιστροφές».

Για την επιστροφή των κατοικίδιων στο καταφύγιο υπάρχει πρόστιμο

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο βέβαια, αν κάποιος επιθυμεί να επιστρέψει ένα ζώο πίσω στο καταφύγιο υιοθεσίας, θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ, αν πρόκειται για σκύλο, και 100 ευρώ για γάτα.

Σύμφωνα με την Σεραφίνα Αβραμίδου, αν κάποιος επιθυμεί να υιοθετήσει ένα ένα ζώο από ένα καταφύγιο αδέσποτων ζώων, πρέπει να ακολουθήσει την εξής διαδικασία: «Κλείνει ο ενδιαφερόμενος ένα ραντεβού και έρχεται εδώ και μαζί με τον εκπαιδευτή μας κάνουν μια μεγάλη συζήτηση ώστε να καταλάβει ο εκπαιδευτής ποιες είναι οι ανάγκες της οικογένειας που θέλει να υιοθετήσει, ποιος είναι ο τρόπος ζωής τους και του προτείνει τον κατάλληλο σκύλο».

«Όπως το παιδί μας δε θα το αφήναμε ποτέ στο μπαλκόνι, να μένει σε ένα σπιτάκι στον κήπο, βρέξει – χιονίσει με καύσωνα, είναι ακριβώς το ίδιο με το ζώο. Είναι παθητική κακοποίηση και τιμωρείται και από το νόμο», επισήμανε όσον αφορά στην μεταχείριση που αρμόζει σε πλάσματα σαν κι αυτά.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook