Πρόταση – έκπληξη της Εισαγγελέως για Φιλιππίδη: Αθώος για την κατηγορία του βιασμού, ένοχος για τις απόπειρες

πρόταση-έκπληξη-της-εισαγγελέως-για-1607740

Η εισαγγελέας έκρινε ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση και πρότεινε την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη.

Η πρώτη καταγγέλουσα είχε υποστηρίξει ότι, τη βίασε ο ηθοποιός δύο φορές.

Παράλληλα, πρότεινε την ενοχή του Πέτρου Φιλιππίδη για τις κατηγορίες της απόπειρας βιασμού, που αφορούν στη δεύτερη και την τρίτη καταγγέλουσα.

Μεταξύ άλλων η εισαγγελέας είπε:

«Εκτιμώντας όλο το αποδεικτικό υλικό αδυνατώ καταλήξω στο τι ακριβώς συνέβη. Έχω αμφιβολίες. Μπορεί να συνέβησαν τα γεγονότα όπως τα λέει η καταγγέλουσα στο δικαστήριο, αλλά το δικαστήριο δε μπορεί να καταδικάσει με αμφιβολίες. Οι διαφοροποιήσεις στις καταθεσεις της πρώτης καταγγέλλουσας δεν είναι λεπτομέρειες. Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι ακριβώς συνέβη. Για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό θα προτείνω να τον κηρύξει αθώο».

Kαι συνέχισε:

«Οφείλουμε να ελέγξουμε την αξιοπιστία της μαρτυρίας όταν είναι το μόνο αποδεικτικό μέσο που υπάρχει. Για τον πρώτο καταγγελόμενο βιασμό η καταγγέλλουσα είχε καταθέσει ότι υπήρχε χειραγώγηση. «Υπήρχαν πράγματα που έλεγες για τον κατηγορούμενο… απλώς με συμπαθεί πολύ. Ήταν στο όριο», είχε καταθέσει η πρώτη μάρτυρας είπε η εισαγγελέας.

Η κ. Στόγια στάθηκε ιδιαίτερα σε ένα σημείο, τονίζοντας ότι, η μάρτυρας είπε πως δήλωσε στον κατηγορούμενο ότι, θέλει να φύγει αλλά και πως δεν αντιλήφθηκε ότι η πράξη που έγινε σε βάρος της συνιστούσε βιασμό!.

Αναφερόμενη στο δεύτερο περιστατικό βιασμού, που κατήγγειλε η μάρτυρας είπε:

«Η καταγγέλλουσα είπε πως πήγε με βαριά καρδιά θεωρώντας πως θέλει να επανορθώσει ο κατηγορούμενος. (Η εισαγγελέας αναφέρθηκε σε αποσπάσματα της κατάθεσης της καταγγέλλουσας για το δεύτερο βιασμό).

Η καταγγέλλουσα στην ανακρίτρια είχε καταθέσει ότι ενθουσιάστηκε ασχέτως με ότι είχε γίνει, ενθουσιασμό που επιβεβαίωσε και η μητέρα της. Εδώ γεννωνται ερωτηματικά. Βεβαίως ήταν χαρούμενη στην προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης. Όμως μια γυναίκα που έχει υποστεί τέτοια πράξη επουδενί δεν πηγαίνει χαρούμενη στο βιαστή της. Είπε ότι «έτσι έχουμε γαλουχηθεί στο θέατρο». Μέχρι ποια συμπεριφορά; Μέχρι της διάπραξη κακουργήματος και μάλιστα από αυτά με την μεγαλύτερη απαξία; Κατά την άποψη της ομιλούσας, όχι».

Η Εισαγγελέας επεσήμανε στη συνέχεια τις αντιφάσεις της πρώτης καταγγέλλουσας, τις οποίες ανέφερε αναλυτικά, υπογραμμίζοντας κυρίως ότι το δεύτερο περιστατικό βιασμού της, το υπενθύμισε φίλος της μάρτυρα και μάλιστα στο στάδιο της ανάκρισης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook