Φιλιππίδης: Αρνείται τις κατηγορίες – «Είχα σχέση με την Παπαχαραλάμπους εν γνώσει της συζύγου μου»

φιλιππίδης-αρνείται-τις-κατηγορίες-1223043

Ως θύμα μιας «αδυσώπητης και λυσσώδους συκοφαντίας, από πρόσωπα που δυστυχώς έχουν ευτελή κίνητρα να ακουστούν τα ονόματα τους στην δημοσιότητα ή/και στο θεατρικό γίγνεσθαι», επιχειρεί να παρουσιάσει τον εαυτό του ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός δίνει τις δικές του απαντήσεις απέναντι στις κατηγορίες της δίωξης και και αρνείται κάθε κατηγορία.

Την ίδια ώρα, αίσθηση προκαλούν οι ισχυρισμοί του ότι ουδέποτε παρενόχλησε σεξουαλικά και προσέβαλε τη γενετήσια αξιοπρέπεια της ηθοποιού Αννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, με τη οποία, όπως λέει, διατηρούσε ερωτική εξωσυζυγική σχέση εις γνώσιν της συζύγου του Ελπίδας Νίνου! «Η γνωριμία μου με την Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2000. Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια πολύ έντονη έλξη και ήδη πριν ξεκινήσουν οι πρόβες για τη θεατρική παράσταση “Οι ηλίθιοι” στο θέατρο Βρετάνια τη σεζόν 2000-2001 είχε ξεκινήσει μεταξύ μας ερωτική σχέση, η οποία διήρκεσε περίπου έξι μήνες. Συνευρεθήκαμε για πρώτη φορά πριν από την έναρξη των προβών.

Είναι καθ’ όλα ψευδής ο ισχυρισμός ότι, κατά τη διάρκεια των προβών στο θέατρο, την απομόνωνα για να επωφεληθώ με τεχνάσματα και δικαιολογίες. Ηδη διατηρούσαμε ερωτική σχέση. Τη σχέση μας αυτή βέβαια επιβεβαιώνουν και οι μάρτυρες που έχουν ήδη καταθέσει, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου μου, η οποία αναπόφευκτα έγινε γνώστρια της σχέσης αυτής, καθότι ήταν σοβαρή και είχα εμπλακεί ιδιαίτερα συναισθηματικά» αναφέρει χαρακτηριστικά στο απολογητικό του υπόμνημα ο ηθοποιός.

Ο ηθοποιός που κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες του ίδιου αδικήματος, στο πολυσέλιδο απολογητικό του υπόμνημά του, σύμφωνα με τη Realnews, αρνείται τα όσα του αποδίδονται, χαρακτηρίζοντας τις εις βάρος του καταγγελίες «απολύτως ψευδείς και ανυπόστατες». Υποστηρίζει δε πως «ουδέποτε προέβη σε ουδεμία πράξη η οποία να συνιστά κάποιο εκ των ανωτέρω αναφερόμενων αδικημάτων… Εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στην γυναίκα και την γενετήσια ελευθερία…».

Στο υπόμνημά του, ο ηθοποιός απαντά στις εις βάρος του καταγγελίες, ακόμα και σε εκείνες για τις οποίες ο εισαγγελέας δεν του άσκησε δίωξη λόγω παραγραφής των περιγραφόμενων αδικημάτων, όπως στις περιπτώσεις των γνωστών ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους και Λένας Δροσάκη. Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, εγκαλεί τον εισαγγελικό λειτουργό πως τις συμπεριέλαβε, αν και ποινικά μη αξιόλογες, στη δικογραφία ως «ενισχυτή» για να επιβαρυνθεί η θέση του:

«Οι λοιπές καταγγελίες αποτελούν, εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της συνένωσής τους σε μία δικογραφία, μομφές σε βάρος του προσώπου μου, οι οποίες, πέραν του ότι δεν είναι ποινικώς αξιόλογες, με προσβάλλουν κατάφωρα…», υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο γνωστός ηθοποιός που αρνείται όλες τις κατηγορίες υποστηρίζει ότι η γυναίκα που καταγγέλλει τον βιασμό ήταν αυτή που προκαλούσε προβλήματα στη ζωή του. «Είχε εμμονή μαζί μου και ήταν πάντα άκρως διαχυτική… Φυσικά ποτέ δεν προσπάθησα να την προσεγγίσω ερωτικά, δε της τηλεφωνούσα βραδινές ώρες, όπως η ίδια ισχυρίζεται, ούτε της έστελνα γραπτά μηνύματα. Αντιθέτως εκείνη μου τηλεφωνούσε συνεχώς και επίμονα, ακόμα και σε περίοδο καλοκαιρινών διακοπών, που βρισκόμουν μαζί με την οικογένειά μου, κάτι το οποίο έφερνε σε δύσκολη θέση, τόσο εμένα όσο και την σύζυγό μου».

Η δικογραφία σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη έχει περάσει στα χέρια ανακριτή ο οποίος σύντομα θα τον καλέσει να απολογηθεί για τις κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook