Φιλετίνια χοιρινά με 4 πιπέρια

Ένα πιάτο με ξεχωριστή γεύση που θα συνοδεύσετε ιδανικά με ρύζι ή μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Μερίδες:6 Χρόνος προετοιμασίας:5′ Χρόνος μαγειρέματος:1:10′ Έτοιμο σε:1:15′

του Ηλία Μαμαλάκη

Υλικά
6 σνίτσελ χοιρινά χωρίς πανάρισμα, κομμένα στη μέση
αλεύρι
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 κουτ. γλυκού κόκκους από μαύρο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κόκκους από πράσινο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κόκκους από άσπρο πιπέρι
1 κουτ. σούπας κόκκους από ροζ πιπέρι
2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουτ. σούπας μέλι
χυμό από 1 λεμόνι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί
αλάτι

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Αλευρώνετε τα σνίτσελ και τα τηγανίζετε απαλά μέχρι να ροδίσουν. Τα ακουμπάτε σε πιατέλα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι όπου τηγανίσατε τα σνίτσελ και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι καθώς και τους κόκκους από τα τέσσερα είδη πιπεριού για 5 λεπτά περίπου και μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους.

Βάζετε ξανά τα σνίτσελ μέσα στην κατσαρόλα, σβήνετε με το λευκό κρασί και κατόπιν προσθέτετε το χυμό λεμονιού, το μέλι και αλατίζετε ελαφρά. Σκεπάζετε και μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου και μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε τα φιλετίνια μαζί με λευκό ρύζι.

olivemagazine.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροKύπρος: Πλήρως εμβολιασμένο το 63,2% του πληθυσμού
Επόμενο άρθροΜετάλλαξη Δέλτα: Νέα δεδομένα για εμβολιασμένους με Pfizer, Moderna, AstraZeneca

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ