«Φεύγω νωρίς γιατί το πρωί πετάω» τα τελευταία λόγια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στον πατέρα του

φεύγω-νωρίς-γιατί-το-πρωί-πετάω-τα-τε-1619239

Απαρηγόρητος ο πατέρας του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα που έχασε τη ζωή του μετά από τη συντριβή στη θάλασσα του F-4 Φάντομ της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο πατέρας του ήρωα υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον γιό του την Κυριακή το μεσημέρι.

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… «γιατί φεύγεις νωρίς του λέω», «φεύγω, γιατί το πρωί πετάω». Πέταξε και τέλος», ανέφερα/

«Του έλεγα εγώ «κάνε το δικό μου επάγγελμα, θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις, δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου». «Όχι πατέρα, μου λέει, θα δηλώσω την Ικάρων πρώτη». Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρονών… Και καταστραφήκαμε όλοι».

Η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του 29χρονου υποσμηναγού

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας με επίσημη ανακοίνωση έκανε γνωστό τον θάνατο του υποσμηναγού μετά την πτωση του Φάντομ σε θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια της Ανδραβίδας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ: «Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook