Φεστιβάλ Βενετίας: Πιθανότατα με Βαρουφάκη ο Κώστας Γαβράς στη Μόστρα

φεστιβάλ-βενετίας-πιθανότατα-με-βαρο-915254

Το Σάββατο 31 Αυγούστου, θα μάθουμε τις πρώτες εντυπώσεις και αντιδράσεις από την πολυαναμενόμενη ιστορία «Ενήλικοι στο δωμάτιο» του 86χρονου Κώστα Γαβρά, στηριγμένη στο ομότιτλο πόνημα του Γιάννη Βαρουφάκη (Adults in the Room)

Προφανώς στην 76η Μόστρα που άνοιξε την αυλαία της χτες Τετάρτη θα φιλοξενηθεί ο σκηνοθέτης μετά πολλών πρωταγωνιστών του. Και προφανώς-έτσι λέγεται-στην πρεμιέρα της ταινίας θα παραβρεθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Αν τώρα υπολογίσει κανείς πως η Νέα Δημοκρατία «σκέπτεται» να ανοίξει το φάκελο των Capital Controls. Και αν η ταινία, όπως φαίνεται, γέρνει προς την πλευρά του Βαρουφάκη που με τις αδιέξοδες και ατέρμονες διαπραγματεύσεις του παραλίγο να μας ρίξει στο γκρεμό της Δραχμής, τότε δεν αποκλείεται να γίνει ο χαμός.

Ένα είναι βέβαιο: Βενετία, φεστιβάλ, Γαβράς, Βαρουφάκης, «Ενήλικοι στο δωμάτιο» και έξοδος από τα Capital Controls συνθέτουν μείγμα εκρηκτικό. Για να δούμε τι θα δούμε!

Τζόκερ, Πολάνσκι, Σόντερμπεργκ

Το πρόγραμμα της φετινής κινηματογραφικής Μόστρας περιλαμβάνει ακόμα «Τζόκερ» με τον Χοακίν Φίνιξ, «About Endlessness» του Ρόι Αντερσον, την επιστροφή των Νόα Μπάουμπακ («Marriage Story») και Ατόμ Εγκογιάν («Guest of Honour») καθώς και την γαλλόφωνη (και πρώτη εκτός Ιαπωνίας) νέα ταινία του περσινού θριαμβευτή των Καννών Χιροκάζου Κόρε-Έντα («Η Αλήθεια»).

Ακόμα περιλαμβάνονται νέες ταινίες των Ρόμαν Πολάνσκι και Στίβεν Σόντερμπεργκ.

Φυσικά τις γαργαλιστικές εντυπώσεις θα κλέψουν δεκάδες μοντέλα που θα σουλατσάρουν στο κόκκινο χαλί, παρέα με νεαρές σταρλετίτσες ως θηλυκά «μπουκέτα».

Η δικτατορία της λιτότητας

Θυμίζω τις αρχικές δηλώσεις του Κώστα Γαβρά λίγο πριν την έναρξη των γυρισμάτων στην Αθήνα: «Η ιστορία μιας χώρας και του λαού της, παγιδευμένων σε ένα δίκτυο εξουσίας: ο φαύλος κύκλος των συναντήσεων του Eurogroup που επέβαλε τη δικτατορία της λιτότητας στην Ελλάδα. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία. Μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή».

Θυμίζω ακόμα τους πρωταγωνιστές Χρήστος Λούλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Δημήτρης Τάρλοου, Χρήστος Στέργιογλου, Θάνος Τοκάκης, Θέμης Πάνου, συμπεριλαμβανομένης μιας ειδικής εμφάνισης της Βαλέρια Γκολίνο.

Και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη στη Μόστρα

Ομως και η Κωνσταντίνα Κοτζαμάνη συμμετέχει, με ταινία της, εκτός συναγωνισμού, στην 76η Μόστρα. Η Γκοτζαμάνη που με την ταινία της «Limbo» (2016), συμμετείχε στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών. Η νέα, ισπανόφωνη ταινία της με τίτλο «Εlectric Swan» (Ηλεκτρικός Κύκνος) γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην πόλη του Μπουένος Άιρες.

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook