Φεστιβάλ Βενετίας: Επί 8 λεπτά χειροκροτούσε όρθιο το κοινό το «Joker» στην πρεμιέρα του!

φεστιβάλ-βενετίας-επί-8-λεπτά-χειροκρο-916605

Η πρεμιέρα του «Joker» στο Φεστιβάλ Βενετίας ενθουσίασε το κοινό, σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Variety, που αναφέρει μάλιστα ότι οι θεατές χειροκροτούσαν όρθιοι επί οκτώ λεπτά τους συντελεστές του φιλμ.

Τόσο η ερμηνεία του εξαιρετικά ταλαντούχου Χοακίν Φοίνιξ, όσο και η μοναδική προσέγγιση του σκηνοθέτη Τοντ Φίλιπς σε αυτή τη σκοτεινή ταινία, που έχει ως θέμα το origin story του εμβληματικού «κακού» του Μπάτμαν, προκάλεσαν αίσθηση στην 76η «Μόστρα».

Στην ιστορική αίθουσα προβολής Sala Grande του φεστιβάλ εμφανίστηκε και φωτογραφήθηκε δίπλα στον πρωταγωνιστή η νεαρή ηθοποιός Ζάζι Μπιτς, που επίσης έχει έναν σημαντικό ρόλο στο φιλμ, υποδυόμενη την γειτόνισσα του χαρακτήρα του Φοίνιξ.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο, που παίζει έναν παρουσιαστή τηλεοπτικού σόου, δεν ήταν παρών στην πρεμιέρα.

Όπως αναφέρει το Variety, ο «ντόρος» γύρω από την πολυαναμενόμενη ταινία ξεκίνησε στη Βενετία τον περασμένο μήνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι θα προβληθεί στο φεστιβάλ και κλιμακώθηκε με τις δύο προβολές για τον Τύπο και την επίσημη πρεμιέρα το Σάββατο.

Όλες οι προβολές για τους εκπροσώπους του Τύπου ήταν ασφυκτικά γεμάτες και απέσπασαν δυνατό χειροκρότημα. Μάλιστα στη δεύτερη σημειώθηκαν μέχρι και… ζητωκραυγές όταν το όνομα του Χοακίν Φοίνιξ εμφανίστηκε στους τίτλους τέλους, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

H ταινία εντάσσεται στο σύμπαν χαρακτήρων της DC Comics αλλά «στέκεται» και μόνη της ως origin story. Δεν περιλαμβάνει εμφανίσεις του Batman ή άλλων υπερηρώων, κάτι που αυτόματα την κάνει πιο «προσιτή» στο κοινό που δεν τρελαίνεται για… μη ρεαλιστικούς χαρακτήρες με ποντίκια και κάπες.

Η ερμηνεία του Φοίνιξ στο ρόλο του Άρθουρ Φλεκ, ενός ήσυχου και θλιβερού ανθρώπου με ψυχολογικά προβλήματα που μεταμορφώνεται σε σύμβολο βίαιου νιχιλισμού, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσει για υποψηφιότητα στα Όσκαρ, αναφέρει το δημοσίευμα.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ που είπε ότι ο «Joker» πάει… σφαίρα για τα βραβεία.

Όσο για τον ίδιο τον Φοίνιξ, δήλωσε το Σάββατο ότι δεν επηρεάστηκε καθόλου στην ερμηνεία του από παλαιότερους Τζόκερ, ούτε καν από τον εξαιρετικό Χιθ Λέτζερ, που υποδύθηκε τον εμβληματικό κακό πριν από μια δεκαετία. «Ένιωσα από την αρχή ότι αυτή η ταινία ήταν μια δική μας δημιουργία» είπε χαρακτηριστικά.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook