«Φεγγάρι του λύκου»: Πώς η Πανσέληνος του Ιανουαρίου θα επηρεάσει κάθε ζώδιο

φεγγάρι-του-λύκου-πώς-η-πανσέληνος-τ-1540198

Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου πραγματοποιείται 7/01 στον άξονα Καρκίνου-Αιγόκερου και φέρνει νέα δεδομένα

Είναι η πρώτη Πανσέληνος του 2023, και ονομάζεται και ως «Φεγγάρι του λύκου» παίρνοντας το όνομα της από Αυτόχθονες Αμερικανούς, καθώς ο Ιανουάριος είναι ο μήνας που ακούγονται οι περισσότερες κραυγές λύκων. Πρόκειται για μια μικρο-σελήνη (micromoon). Δηλαδή, μια πανσέληνο μικρότερη σε μέγεθος και λιγότερο λαμπερή. Αυτό συμβαίνει διότι η Σελήνη βρίσκεται στο απόγειο της τροχιάς της, απέχοντας τουλάχιστον 405.000 χιλιόμετρα από τη Γη.

Και φυσικά ένα τέτοιο φαινόμενo και μάλιστα στον συναισθηματικό άξονα του Καρκίνου, φέρνει αλλαγές, με την αστρολογία να έχει κάνει ήδη τις προβλέψεις της, καθώς θα επηρεαστούν όλα τα ζώδια:

Πάντα η Πανσέληνος σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και μας δίνει το έναυσμα να αφήσουμε πίσω μας ό,τι μας βαραίνει και να πάμε παρακάτω. Η Πανσέληνος στον Καρκίνο μας καλεί να επικεντρωθούμε σε θέματα του σπιτιού και της οικογένειας και να προσπαθήσουμε να λύσουμε τυχόν προβλήματα. Η ενέργεια του Καρκίνου μας βοηθά να στραφούμε προς τα μέσα μας, να τιμήσουμε τα συναισθήματα μας και να έρθουμε πιο κοντά με όσους αγαπάμε. Όμως επειδή σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Χείρωνα στον Κριό, ίσως βγουν στην επιφάνεια παλιές πληγές και τελικά να έχουμε συναισθηματικές συγκρούσεις και αντιδράσεις.

Κριός

Ο άξονας καριέρας – οικογένειας, το σπίτι ως οίκημα, η ακίνητη περιουσία σας, τα μέλη της οικογένειας σας, αυτοί που συγκατοικούν μαζί σας, δέχονται την επιρροή της Πανσελήνου και σας δημιουργούν μεγαλύτερο άγχος, αλλά και κάποια σύγχυση, ειδικά αν υπεισέρχεται κι ένα οικονομικό θέμα που λειτουργεί σαν αγκάθι.

Επειδή η Πανσέληνος σχηματίζει τετράγωνο με τον Χείρωνα στο ζώδιο σας, μπορεί να βγουν στην επιφάνεια κάποια προβλήματα ή παράπονα που είχατε από την οικογένεια σας και ίσως προκληθούν εντάσεις ή παρεξηγήσεις με συγγενείς ή άτομα με τα οποία συμβιώνετε, αφού θα είστε πολύ συναισθηματικοί και οι αντιδράσεις σας θα είναι παρορμητικές.

Ταύρος

Πολύ συναισθηματικούς σας κάνει το φεγγάρι αυτό, αλλά παράλληλα απαιτεί να είστε συγκεντρωμένοι σε όλα τα πρακτικά οικονομικά που μπορεί να έχετε τώρα στο ξεκίνημα της χρονιάς, εισπράξεις, οφειλές, πληρωμές.

Αν έχετε πολλές υποχρεώσεις προσπαθήστε να φτιάξετε μια λίστα με τις πιο σημαντικές προτεραιότητες. Επίσης το τρίγωνο του Ήλιου με τον Ουρανό στο ζώδιο σας, σας κάνει να σκέφτεστε ταξίδια μακρινά και ονειρεμένα, παλιότερες γιορτές που μπορεί να περνάγατε σε άλλους τόπους ή με άλλους ανθρώπους και γενικά το μυαλό να μην συντονίζεται με αυτά που πρέπει να κάνετε.

Δίδυμοι

Θέματα ανασφάλειας είναι πιθανό να βγούνε στην επιφάνεια με τη συγκεκριμένη Σελήνη, όσο και αν δεν είναι της προσωπικότητας σας κάτι τέτοιο. Ίσως σας βγαίνει ζήλια σε μια σχέση, ή και εμμονή με κάποιο άτομο.

Προσπαθήστε γενικά να αποφύγετε τις συγκρίσεις αυτές τις μέρες με άλλους, με φίλους, με συνεργάτες, και επικεντρωθείτε σε σας και τις δικές σας προσωπικές σας φιλοδοξίες. Ακόμη προσέξτε πώς διαχειρίζεστε μια προσωπική σχέση, αυτή με τον σύντροφό σας. Μην προβάλλετε τις ανασφάλειες σας. Οικογενειακά θέματα επίσης μπορεί να σας απασχολήσουν.

Καρκίνος

Καταρχάς, η Πανσέληνος σας βάζει στη διαδικασία να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, με τις ανάγκες σας και τις επιθυμίες σας και να αναρωτηθείτε αν αυτές πληρούνται. Ίσως κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον σας με τα λόγια ή τις πράξεις του πυροδοτήσει κάποιες ανασφάλειες σας ή μπορεί να σας ασκήσει κάποιου είδους κριτική που θα σας κάνει να αμφιβάλετε για τις επιλογές που έχετε κάνει στη ζωή σας -προσωπικά και επαγγελματικά. Σίγουρα θα κληθείτε να κάνετε κάποιες σκληρές συνειδητοποιήσεις που ίσως προκαλέσουν πόνο και φέρουν δάκρυα.

Λέων

Για εσάς τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα, καθώς ένα τρίγωνο ανάμεσα στον κυβερνήτη σας Ήλιο με τον Ουρανό στον τομέα της καριέρας και φαίνεται ότι θα χρειαστεί να δουλέψετε αρκετά για να κλείσετε κάποιες επαγγελματικές εκκρεμότητες. Από την άλλη μπορεί να έχετε μια σούπερ ιδέα, πρωτότυπη και πρωτοποριακή και θέλετε να τη μοιραστείτε με άλλους. Η Σελήνη στους Διδύμους σας έχει ευνοήσει να κάνετε επαφές με τους φίλους και συνεργάτες. Ωστόσο δεν θα μείνετε ανεπηρέαστοι από τις συναισθηματικές μεταπτώσεις που φέρνει μια Σελήνη στους Καρκίνους.

Παρθένος

Κάπως στάσιμα θα νιώσετε τα πράγματα και τις καταστάσεις γύρω σας. Πιθανό να έρθετε σε κάποιες σκληρές συνειδητοποιήσεις για άτομα του περιβάλλοντος σας, αλλά και για τη ζωή γενικότερα. Μια απάθεια, αλλά και ένα βήμα προς τα πίσω θα το κάνετε, ενώ μπορεί σε γενικές γραμμές η περίοδος να είναι πιο χαλαρή σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά μας σχέδια λόγω των εορτών, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ασχοληθείτε ή να κάνετε κάποιες συζητήσεις για πιθανές μελλοντικές συνεργασίες. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού σε ζώδια της γης φιλικά προς το δικό σας, βοηθά να έχετε καλύτερη ροή μέσα στη μέρα σας και να αντιμετωπίσετε συγκρούσεις και παρεξηγήσεις με περισσότερη λογική.

Ζυγός

Η Πανσέληνος επηρεάζει θέματα καριέρας, επαγγελματικής κατεύθυνσης, το επαγγελματικό σας προφίλ, τη φήμη, την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σας. Επηρεάζει όμως και την οικογένεια, το σπίτι και ίσως νιώσετε μοιρασμένοι στα δυο, ανάμεσα στις προσωπικές σας ανάγκες και τις επαγγελματικές. Το φεγγάρι του «Λύκου» είναι σε αντίθεση με τον ανάδρομο Ερμή και ίσως αισθανθείτε απογοήτευση, συναισθηματική φόρτιση, καθώς δεν θα μπορείτε να κατανοήσετε τις απαιτήσεις των άλλων από εσάς και θα πρέπει να οπλιστείτε με όση υπομονή έχετε για να μην ξεσπάσετε.

Σκορπιός

Δύσκολα και για εσάς τα πράγματα Σκορπιοί, αφού καθοριστικές αλλαγές έρχονται στις ζωές σας. Ένας σημαντικός και μεγάλος κύκλος κλείνει οριστικά σε ότι αφορά τα προσωπικά και τα οικογενειακά σας. Είναι στιγμή να αφήσετε πίσω σας το παρελθόν και να δείτε πως θα πορευτείτε στο μέλλον από εδώ και στο εξής. Ένας άλλος τομέας που θα απορροφήσει την ενέργεια και τη σκέψη σας είναι αυτός των οικονομικών σας. Ενδεχομένως να έχετε οφειλές και υποχρεώσεις ή να περιμένετε χρήματα και πρέπει να κάνετε κάποιες δοσοληψίες τώρα.

Τοξότης

Σίγουρα κάτι θα σας απασχολήσει αυτές τις ημέρες και θα σας φέρει ένα αίσθηση ανισορροπίας. Έχετε στο μυαλό σας πως αυτή η χρονιά θα σας κουράσει αρκετά σε νοητικό επίπεδο, καθώς θα έχετε πολλά να πείτε ή να επικοινωνήσετε. Το τρίγωνο Ήλιου-Ουρανού μπορεί να δημιουργήσει περισσότερο άγχος ή ανησυχία για κάποια πρακτικά ζητήματα της καθημερινότητας σας πέρα από τη δουλειά και σε οικονομικό επίπεδο.

Αιγόκερως

Απέναντι από το ζώδιο σας πραγματοποιείται η συναισθηματική Πανσέληνος του Ιανουαρίου και βάζει στο μικροσκόπιο τις σημαντικές σας σχέσεις, τον γάμο και τις συνεργασίες σας. Επειδή αυτό το φεγγάρι συνοδεύεται από αρκετή σύγχυση, ασυνεννοησία, παρεξηγήσεις και ανατροπές, θα αποδιοργανώσει την ψυχολογία σας και ίσως σας στρεσάρει, αφού θα είστε ή του ύψους ή του βάθους, και οτιδήποτε βιώνετε σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο ίσως τώρα πάρει γιγαντιαίες διαστάσεις στο μυαλό σας.

Υδροχόος

Αυτές τις ημέρες το πιθανότερο είναι να μην εξελιχθούν τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως περιμένατε ή θα θέλατε. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως από τη στιγμή που κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε για τις καταστάσεις που δεν μπορείτε να αλλάξετε. Είναι επίσης στιγμή να μάθετε να αποδέχεστε κάποιες καταστάσεις όπως είναι, ενώ αυτό το Φεγγάρι του Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό να φέρει και πάλι επαφές από το παρελθόν και να σας κάνει να εστιάσετε στην υγεία και το σώμα σας.

Ιχθύες

Είναι στιγμή να εκφράσεις όλον αυτόν τον συναισθηματικό σου κόσμου και τη φαντασία που έχεις μέσα από την τέχνη. Είσαι βαθιά ονειροπόλο ζώδιο και η συγκεκριμένη Πανσέληνος θα φέρει στην επιφάνεια, χαμένα όνειρα και προσδοκίες. Αυτή τη φορά μην τις συγκρατήσεις, εκφράσου ελεύθερα και προσπάθησε να μην αφήνεις άλυτες καταστάσεις γιατί θα συνεχίσουν να σε επηρεάζουν και στο μέλλον.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook