FBI | Φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή ο Χίτλερ;

fbi-φυγαδεύτηκε-στην-αργεντινή-ο-χίτλερ-130225

xitlerΑυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ ή φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή; Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση, καθώς απόρρητα έγγραφα του FBI έρχονται να απορρίψουν την επίσημη εκδοχή.

Μέχρι σήμερα διάφορες θεωρίες συνωμοσίας έχουν ειπωθεί σχετικά με τον θάνατό του. Διάφοροι υποστήριζαν ότι ο Χίτλερ κρύφτηκε στην Ισπανία, άλλοι στην Ιταλία, ενώ υπήρξε και η εκδοχή ότι ο Χίτλερ ζούσε ακόμα στη Γερμανία, έχοντας κάνει πλαστική εγχείρηση για να αλλάξει την εμφάνισή του.

Σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή πάντως ο Χίτλερ αυτοπυροβολήθηκε στις 30 Απριλίου του 1945, ενώ η σύζυγός του Εύα Μπράουν πήρε δηλητηριώδη χάπια.

Τα δεδομένα ωστόσο αλλάζουν με τις νέες αποκαλύψεις, κατά τις οποίες ο Γερμανός ηγέτης φυγαδεύτηκε στην Αργεντινή και μάλιστα ένας ανώνυμος πληροφοριοδότης αντάλλαξε τα στοιχεία για την μεταφορά του στη χώρα της Λατινικής Αμερικής με πολιτικό άσυλο στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του, δύο βδομάδες μετά την εισβολή των σοβιετικών δυνάμεων στο Βερολίνο, δύο γερμανικά υποβρύχια έφτασαν στην Αργεντινή, μεταφέροντας υψηλόβαθμα στελέχη των Ναζί. Στο δεύτερο υποβρύχιο, βρισκόταν ο Χίτλερ και η Εύα Μπράουν.

Τα υποβρύχια προσάραξαν στο νότιο άκρο της Αργεντινής, στον κόλπο του Σαν Βατίας. Στην περιοχή υπήρχαν πολλά μικρά χωριά, με γερμανικό πληθυσμό που θα καλωσόριζαν την άφιξη των Ναζί.

Ο πληροφοριοδότης ήταν ένας απ’ τους τέσσερις άντρες που υποδέχτηκαν τους Γερμανούς και περιέγραψε την εμφάνιση του Χίτλερ με ακρίβεια. Ο Γερμανός ηγέτης είχε ξυρίσει το χαρακτηριστικό μουστάκι του και ήταν φανερά ταλαιπωρημένος και αδυνατισμένος, καθώς υπέφερε από άσθμα και έλκος.

Υποτίθεται ότι ο πληροφοριοδότης έδωσε την ακριβή τοποθεσία του ράντσου που έμενε ο Χίτλερ στα νότια των Άνδεων, αλλά τα στοιχεία δεν αναφέρονταν στα έγγραφα. Όμως οι ερευνητές εντόπισαν άρθρα εφημερίδων που περιέγραφαν την κατασκευή πολυτελούς έπαυλης βαυαρικού στυλ στους πρόποδες των Άνδεων.

 

Πηγή : protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook