Fauja Singh: O γηραιότερος Μαραθωνοδρόμος αποσύρεται στα 101 του χρόνια

fauja-singh-o-γηραιότερος-μαραθωνοδρόμος-αποσύ-30296

singhΜέχρι τα 100 του, αποτελούσε έναν από τους καλύτερους μαραθωνοδρόμους στη χώρα του με συμμετοχή σε παγκόσμια τουρνουά. Τώρα, αποφάσισε να σταματήσει τις επίσημες εμφανίσεις, αλλά όχι το αγαπημένο του άθλημα.

Ο λόγος για τον Ινδό, Fauja Singh, τον γηραιότερο μαραθωνοδρόμο του πλανήτη. Στα 101 του χρόνια αποφάσισε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Θα τρέξει τον τελευταίο του Μαραθώνιο τον επόμενο μήνα στο Χονγκ Κονγκ.

Ο Singh ξεκίνησε το τρέξιμο σε επίσημους μαραθώνιους στην «τρυφερή» ηλικία των …89 ετών και έκτοτε έχει τρέξει 8 Μαραθώνιους επιτυγχάνοντας πολλά ηλικιακά ρεκόρ.

Για την ακρίβεια, όταν ήταν φοιτητής ήταν μέλος της ομάδας ανωμάλου δρόμου του πανεπιστημίου του. Έκανε ένα διάλειμμα 50 χρόνων (!) και συνέχισε τη προπόνηση του στα 81.

Το ατομικό του ρεκόρ είναι 5 ώρες 40 λεπτά και το πέτυχε στο Λονδίνο, όταν ήταν 92 ετών. Στον τελευταίο του Μαραθώνιο. πέρσι στο Τορόντο, τερμάτισε σε 8 ώρες και 25 λεπτά.

Γεννήθηκε το 1911, δεν υποφέρει από καμιά αρρώστια και δεν παίρνει καμιά φαρμακευτική αγωγή. Λέει πως «Ο λόγος για την καλή μου υγεία είναι η καθημερινή άσκηση και το σωστό διαιτολόγιο. Παίρνω ευτυχία στις μέγιστες δόσεις, παρότι η πραγματική μου δίαιτα είναι πολύ περιορισμένη».

Πάντως το ότι θα σταματήσει να συμμετέχει σε Μαραθώνιους δεν σημαίνει πως θα σταματήσει και το τρέξιμο. «Θα συνεχίσω να τρέχω για τουλάχιστον 4 ώρες καθημερινά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος κατάφερε μεταξύ άλλων να πάρει μια θέση και στα ρεκόρ Guiness ως ο μεγαλύτερος σε ηλικία εν ενεργεία μαραθωνοδρόμος του πλανήτη.

Προηγούμενος ρέκορντμαν της σχετικής κατηγορίας, ήταν ο «δικός» μας Δημήτρης Ιορδανίδης, ο οποίος στα 98 του τερμάτισε την κλασσική διαδρομή σε 7:33.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Singh, είχε λάβει μέρος και σε έναν μαραθώνιο που διεξήχθη στη χώρα του, κατά των βιασμών και των κακοποιήσεων νεαρών γυναικών.

Πηγή: fitnesspulse.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook