Fatma Hanoum | Το καλύτερο boutique ξενοδοχείο στα Χανιά

fatma-hanoum-το-καλύτερο-boutique-ξενοδοχείο-στα-χανιά-230873

Μέσα σε ένα στενό σοκάκι στην καρδιά του παλιού Λιμανιού στα Χανιά, βρίσκεται το Fatma Hanoum, ένα παλιό αρχοντικό που διατηρεί το ενετικό ύφος αρμονικά δεμένο με την Οθωμανική αρχιτεκτονική.

fatma1Το Fatma Hanoum έχει ανακαινιστεί με φροντίδα και προσοχή στη λεπτομέρεια και έχει αποκατασταθεί με αγάπη η παλιά του αίγλη.

Η μοντέρνα διακόσμηση του συνδυάζει τον ρομαντισμό της εποχής, τη γραφικότητα της παλιάς πόλης των Χανίων και τις σύγχρονες ανέσεις.

fatma2Το ξύλο και η πέτρα της παλαιάς αρχιτεκτονικής του κτιρίου, το παιχνίδι με το φως, τα ζεστά χρώματα και τα μοντέρνα έπιπλα δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ρομαντικής κομψότητας και ζεστασιάς και μια υποβλητική ατμόσφαιρα που χαλαρώνει και ξεκουράζει.

fatma3Η ιστορία λέει ότι, κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας το κτίσμα ήταν ιδιοκτησία της οικογένειας ενός Αξιωματούχου του Τουρκικού Στρατού του Ιμπραήμ Μεχμέτ Αγά. Η Φατμά Χανούμ, ήταν η μικρή πανέμορφη κόρη του, στην οποία δόθηκε το κτήριο ως προίκα.

Την Φατμά την πάντρεψαν με τον Αχμέτ Μπέη πλούσιο γαιοκτήμονα, ο οποίος την είχε ερωτευτεί παράφορα. Όμως κάποιοι πληροφόρησαν το Αχμέτ Μπέη πως η αγαπημένη του σύζυγος τον απατούσε με εξέχον μέλος της Τουρκοκρητικής κοινωνίας. Μη μπορώντας να το επαληθεύσει ούτε να το διαψεύσει, ο Αχμέτ Μπέης αποφάσισε να φύγουν από τα Χανιά για την Κωνσταντινούπολη.

fatma4Η ιστορία ενός μεγάλου απαγορευμένου έρωτα: μια νέα κοπέλα βρίσκει το άλλο μισό της καρδιάς της σ’ έναν μεγαλύτερο παντρεμένο άντρα. Πριν αποχαιρετήσει τον κόσμο η Φατμά είπε:

«Αν μου ‘λεγαν να διαλέξω μια οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μου και να παραμείνω σ’αυτήν ως την αιωνιότητα, θα διάλεγα την πρώτη φορά που φιλήθηκα, στο σπίτι μου στα Χανιά, με τον άντρα που αγάπησα περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο στη ζωή μου…»

fatma5Λένε ότι καμιά φορά ακούγονται τα πασουμάκια της χανούμισσας που δεν θέλησε ποτέ να αφήσει την πόλη στην οποία μαγεύτηκε! Αν προσπαθήσετε ίσως και εσείς να γίνετε μάρτυρες του έρωτα της…

Οι Χίλιες και μια νύχτες, δεν είναι φαντασία ή μυθοπλασία, αλλά ένα όνειρο πλούσιο, απρόσμενο και αληθινό. Αγγίξτε το όνειρο και ζήστε τη μαγεία ενός κόσμου μακρινού, που σήμερα σας αποκαλύπτεται ανεπιφύλακτα και ζωντανά.

fatma6Συναισθήματα, συγκινήσεις, ποίηση, πινελιές από χρώματα και ήχους, αρώματα, μπαλκόνια, η θάλασσα σε κάθε γωνία, και ρομαντικές βραδιές δημιουργούν τη μαγεία του «τόπου των ονείρων σας.»

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

2 thoughts on “Fatma Hanoum | Το καλύτερο boutique ξενοδοχείο στα Χανιά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook