Φάτε αυτό το βράδυ αν θέλετε να κάψετε λίπος στον ύπνο σας

φάτε-αυτό-το-βράδυ-αν-θέλετε-να-κάψετε-λ-1372822

Όλοι γνωρίζουμε ότι το τακτικό φαγητό αργά το βράδυ μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν τρώτε φαγητά που περιέχουν επεξεργασμένους υδατάνθρακες και άμυλα -όπως ψωμί και ρύζι, καθώς και junk απολαύσεις όπως πατατάκια και μπισκότα– τα οποία έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Σίγουρα, μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση για την πείνα σας, αλλά αν δεν χρησιμοποιήσετε τη μετατρεπόμενη ενέργεια, αυτές οι θερμίδες μπορούν να αποθηκευτούν ως λίπος.

Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι είναι καλύτερο να μην πάτε για ύπνο πεινασμένες. Τι πρέπει να κάνετε, λοιπόν, όταν, η κοιλιά σας αρχίζει να γουργουρίζει αφού σβήσετε τα φώτα; Να φάτε ένα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως το τυρί κότατζ, αναφέρει το thehealthy.com.

Αυτή ήταν η τροφή που χρησιμοποιήθηκε σε μια μελέτη του Florida State University που δημοσιεύτηκε στο British Journal of Nutrition το 2018, η οποία διαπίστωσε ότι η κατανάλωση 30 γραμμαρίων πρωτεΐνης περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στον μεταβολισμό. Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και περιελάμβανε μόνο ενεργές εικοσάχρονες γυναίκες, ήταν η πρώτη που διερεύνησε αυτή τη δυνατότητα σε ολόκληρα τρόφιμα, σε αντίθεση με τα ροφήματα πρωτεΐνης και άλλα συμπληρώματα πρωτεΐνης που ερευνήθηκαν σε προηγούμενες μελέτες.

Τι να φάτε στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το τυρί κότατζ

Στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το τυρί κότατζ, υπάρχουν πολλές άλλες καλές επιλογές πρωτεΐνης στη διάθεσή σας, όπως οποιοδήποτε από τα παρακάτω υγιεινά σνακ.

«Δοκιμάστε να τρώτε άπαχες πρωτεΐνες σε φέτες, όπως κοτόπουλο, ψητό μοσχάρι, τόφου, βραστά αυγά ή μια μικρή χούφτα αμύγδαλα 30 λεπτά πριν τον ύπνο για να διατηρήσετε τον κορεσμό όλη τη νύχτα», προτείνει η Bridgette Agee, νοσοκόμα και μάνατζερ του Bariatric Program στο κέντρο απώλειας βάρους Marina στο νοσοκομείο Cedars-Sinai Marina Del Rey στην Καλιφόρνια. «Αυτές οι τροφές θα παρέχουν, επίσης, την ενέργεια που απαιτείται για το μεταβολισμό, αυξάνοντας έτσι τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους».

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα ή τα καρύδια είναι μερικοί από τους πιο υγιεινούς ξηρούς καρπούς που μπορείτε να φάτε και μπορεί να είναι ιδιαίτερα καλές προτάσεις για άτομα που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη, βίγκαν ή απλά δεν ενδιαφέρονται για τα γαλακτοκομικά. Οι ξηροί καρποί είναι γενικά πλούσιοι σε καλά λιπαρά, καθώς και μια καλή πηγή πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Ε, το σελήνιο και το μαγνήσιο. Απλώς θυμηθείτε να τα τρώτε προσεκτικά -καταναλώστε μόνο μια χούφτα- καθώς οι θερμίδες μπορούν να προστεθούν γρήγορα.

Εάν τα γαλακτοκομικά δεν είναι πρόβλημα, μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε τα μπαστουνάκια μοτσαρέλας. Με λιγότερες από 100 θερμίδες, αυτά τα μικροσκοπικά αλλά ισχυρά σνακ παρέχουν έξι γραμμάρια πρωτεΐνης με ένα μόνο γραμμάριο υδατάνθρακες, καθώς και ασβέστιο και βιταμίνη D. Επιπλέον, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την υπερκατανάλωση τροφής, χάρη στην προσυσκευασμένες μερίδες.

Στικ μοτσαρέλας

Αν και αυτό το μικροσκοπικό σνακ μπορεί να κάνει μαγικά, το πραγματικό κλειδί για την απώλεια βάρους είναι η μείωση των θερμίδων. Το να απαλλαγείτε από τα ανθυγιεινά σνακ είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού και ο καλός προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει.

«Η αλληλουχία των γευμάτων σας με μια άπαχη πρωτεΐνη και λαχανικά κάθε τέσσερις έως πέντε ώρες θα παρέχει την ενέργεια που απαιτείται για την ενεργοποίηση και τη διατήρηση της απώλειας βάρους», συμπληρώνει η Agee. «Με τον προγραμματισμό, μπορείτε [επίσης] να είστε βέβαιοι ότι έχετε πιο υγιεινές επιλογές για να εξαλείψετε τα αλόγιστα σνακ».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook