Fast food: Πώς θα γλυτώσετε θερμίδες, χωρίς να θυσιάσετε την ευχαρίστηση

fast-food-πώς-θα-γλυτώσετε-θερμίδες-χωρίς-να-θ-360297
f

Συμβουλές για επιλογές στο fast food με λιγότερες θερμίδες χωρίς όμως να στερηθείτε το αγαπημένο σας πιάτο και χωρίς να θυσιάσετε την ευχαρίστησή σας, δίνει η γνωστή ανά την υφήλιο Κλινική των ΗΠΑ Μayoclinic.

Ακολουθώντας μια δίαιτα για απώλεια βάρους ή υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να απορρίψετε το αγαπημένο σας fast food.

Μια περιστασιακή στάση για γρήγορο φαγητό μπορεί να ενταχθεί σε μια υγιεινή διατροφή — αν προσέχετε τι παραγγέλνετε.

Αυτές οι πέντε συμβουλές της Mayoclinic μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε σοφές επιλογές γευμάτων όταν πηγαίνετε σε ένα εστιατόριο fast food.

Επιλέξτε τα μικρά μεγέθη και κερδίστε θερμίδες

Εάν έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά μεγέθη, επιλέξτε το μικρότερο. Αν παρακάμψετε 2-3 μεγέθη χάμπουργκερ, μπορεί να κερδίσετε έως και 900 θερμίδες.

Επιλέξτε ένα χάμπουργκερ κανονικού ή παιδικού μεγέθους, το οποίο μπορεί να έχει έως και 250 θερμίδες.

Επίσης, παραγγείλετε μία μικρή μερίδα τηγανιτές πατάτες αντί για τις μεγάλες. Αυτή η επιλογή μπορεί να σας εξοικονομήσει 200 ​​θερμίδες ή και περισσότερες.

Επιλέξτε πιο υγιεινά συνοδευτικά

Επωφεληθείτε από τα υγιεινά συνοδευτικά που προσφέρονται σε πολλά εστιατόρια fast food.

Για παράδειγμα, αντί για τηγανητές πατάτες επιλέξτε μια συνοδευτική σαλάτα με dressing χαμηλών λιπαρών ή μια ψητή πατάτα. Ή προσθέστε ένα μπολ με φρούτα ή μια επιλογή φρούτων και γιαουρτιού στο γεύμα σας.

Σαλάτα πάντα

Επιλέξτε μια σαλάτα με λαχανικά και ψητό κοτόπουλο ή γαρίδες. Επιλέξτε ένα dressing που σας αρέσει, αλλά να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα. Χρησιμοποιήστε τη μισή συσκευασία ή κρατήστε το ντρέσινγκ της σαλάτας στο πλάι για να ελέγξετε τον αριθμό των θερμίδων από το πρόσθετο λίπος και άλλα ανεπιθύμητα συστατικά, όπως το πρόσθετο αλάτι και ζάχαρη.

Προσέξτε τις σαλάτες με πολλές θερμίδες, όπως αυτές με παναρισμένο κοτόπουλο ή άλλες τηγανητές επικαλύψεις. Επίσης, παραλείψτε τα πρόσθετα, όπως το τυρί και τα κρουτόν, τα οποία αυξάνουν γρήγορα τον αριθμό των θερμίδων σας.

Προτιμήστε ψητά

Τα τηγανητά και παναρισμένα φαγητά, όπως τα τραγανά σάντουιτς κοτόπουλου και τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού, είναι πλούσια σε λιπαρά και θερμίδες. Επιλέξτε ψητά φαγητά — όπως στήθος κοτόπουλου ή άπαχο ψητό μοσχάρι.

Πρόσεχετε τι πίνετε

Πολλά ποτά είναι πλούσια σε θερμίδες. Για παράδειγμα, ένα μεγάλο αναψυκτικό, που μπορεί να είναι σχεδόν 1 λίτρο, μπορεί να έχει έως και 400 θερμίδες. Αντ ‘αυτού, παραγγείλετε αναψυκτικό διαίτης, παγωμένο τσάι χωρίς ζάχαρη, ανθρακούχο η μεταλλικό νερό.

Επίσης, παραλείψτε τα σέικ και άλλα ποτά παγωτού. Ένα μεγάλο σέικ μπορεί να έχει περισσότερες από 650 θερμίδες.

Μην συμβιβάζεστε

Να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να συμβιβάζεστε με αυτό που συνοδεύει το χάμπουργκερ ή το γεύμα σας — ούτε καν σε εστιατόρια φαστ φουντ. Ζητήστε πιο υγιεινές επιλογές και αντικαταστάσεις. Και προσέξτε το μέγεθος της μερίδας.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook