Φασόλια χάντρες με corned beef και τηγανητά ψωμάκια

φασόλια-χάντρες-με-corned-beef-και-τηγανητά-ψωμ-1567767

Αυτές οι χάντρες φούρνου της Αργυρώς Κουτσού απογειώνονται γευστικά με την προσθήκη του αλλαντικού και της φέτας και γίνονται ένα χορταστικό κυρίως γεύμα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  • 1 κιλό φασόλια χάντρες
  • 200 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 4 ώριμες ντομάτες
  • 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 2 κονσέρβες corned beef
  • 6 φέτες ψωμί προζυμένιο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο πρόβειο
  • φέτα τριμμένη, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και καλοτσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ξανθύνουν.
  • Τρίβουμε τις ντομάτες και τις προσθέτουμε μαζί με τον πελτέ, συνεχίζοντας το τσιγάρισμα για 2΄.
  • Προσθέτουμε τα φασόλια και τα σοτάρουμε για 1΄.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και νερό μέχρι να τα καλύψει. Μόλις πάρουν βράση τα μαγειρεύουμε για 10΄.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.
  • Μεταφέρουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψί και από πάνω σπάμε το corned beef σε χοντρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και φουρνίζουμε για περίπου 80΄-90΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα του φαγητού.
  • Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το κόβουμε σε μπουκίτσες.
  • Ζεσταίνουμε το πρόβειο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τα ψωμάκια μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Όταν είναι το φαγητό μας έτοιμο, αδειάζουμε στο ταψί το περιεχόμενο του τηγανιού.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα με την τριμμένη φέτα από πάνω.

Tips

Αν δεν είστε φίλοι του conrned beef, η αμέσως επόμενη λύση είναι κάποιο λουκάνικο σοταρισμένο ή κάποιο αλλαντικό όπως το απάκι ή άλλο κρέας καπνιστό, κομμένο σε κυβάκια. Το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook