Φασολάδα κοκκινιστή και χυλωμένη: Το αχνιστό πιάτο που χρειάζεσαι για να ζεσταθείς

Οι ζεστές σούπες έχουν την τιμητική τους κάθε φθινόπωρο και χειμώνα και λατρεύουμε να τις απολαμβάνουμε κάτω από μια κουβέρτα, στον καναπέ βλέποντας την αγαπημένη μας σειρά.

Η φασολάδα είναι η κατ’ εξοχήν παραδοσιακή ελληνική σούπα, που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για κοκκινιστή, χυλωμένη φασολάδα που είναι πραγματική απόλαυση.

Δες τι θα χρειαστείς για να την φτιάξεις:

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φασόλια
500 ml ντομάτα στον τρίφτη ή συμπυκνωμένος χυμός
1 κ.γλ. πελτέ ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες ή ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο ή 2 μέτρια
1 κύβος βοδινού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Λίγες σταγόνες λεμόνι
Προαιρετικά: καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο τσίλι ή μια κουταλιά μπούκοβο ή μερικές σταγόνες ταμπάσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από την προηγούμενη μέρα. Πρέπει να σκεπάζονται και να περισσεύει νερό, γιατί θα το τραβήξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Την επομένη, πετάμε το νερό και τα ξεπλένουμε σε σουρωτήρι κάτω από τη βρύση. Βάζουμε νερό σε κατσαρόλα, περίπου 1 λίτρο. Μόλις βράσει ρίχνουμε τα φασόλια. Τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε με τρυπητή κουτάλα. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το καρότο.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τον κύβο, το σέλινο και πιπέρι. Δεν αλατίζουμε ακόμα για να μη σφίξουν τα φασόλια. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σκεπάζουμε με το καπάκι.

Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Αλατίζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Όταν είναι έτοιμα, αφαιρούμε το καπάκι και ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμόνι. Αφήνουμε να βράσουν 1-2 λεπτά ακόμα και να χυλώσει τέλεια η φασολάδα μας. Αν τη θέλουμε καυτερή προσθέτουμε μπούκοβο ή ταμπάσκο στο τέλος, ή στο μέσον του μαγειρέματος προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά της αρεσκείας μας.

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε. Καλή όρεξη!

Η συνταγή είναι από το greekcookingbykaterina.com

bovary.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ