«Φαρσοκωμωδία η αξιολόγηση» – Ρίχνουν «πόρτα» στους επιθεωρητές οι εκπαιδευτικοί των Χανίων | Video + Photos

φαρσοκωμωδία-η-αξιολόγηση-ρίχνου-1626353

Κατά της διαδικασίας της αξιολόγησης διαμαρτυρήθηκαν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί των Χανίων, οι οποίοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας για το θέμα στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Όπως έγινε γνωστό, στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Πέμπτη τοποθετήθηκαν οι εκπαιδευτικοί – αξιολογητές, με τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Γιάννη Κυριακάκη να τονίζει πως «εάν κάποιος είναι μέλος της ΕΛΜΕ και περάσει το κατώφλι της αίθουσας, θα διαγραφεί από την ένωση». Ο ίδιος έκανε λόγο για «φαρσοκωμωδία» λέγοντας πως «οι εκπαιδευτικοί μπαίνουν σε ένα γραφειοκρατικό γρανάζι την στιγμή που το δημόσιο σχολείο έχει ανάγκη είναι να ασχοληθεί με τους μαθητές και με τα τεράστια προβλήματα που έχουν».

Δάσκαλοι και καθηγητές τόνισαν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα με κινητοποιήσεις ενώ απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική απεργία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός από την αντίδρασή τους στην αξιολόγηση, ζήτησαν από την προϊσταμένη της υπηρεσίας, να δρομολογηθούν οι μονιμοποιήσεις των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για την συνολικότερη πολιτική αντιμετώπισης του ζητήματος από το Υπουργείο Παιδείας. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Αντώνης Τσαλαπάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού είμαστε εντελώς αντίθετοι, γιατί ο εκπαιδευτικός χωρίζεται από την ομάδα του σχολείου και προσπαθούν να του χρεώσουν όλα τα ελλείματα και τις αδυναμίες κάλυψης των αναγκών των σχολικών μονάδων».

4 σύμβουλοι με ρόλο αξιολογητή στα δημοτικά και 2 στα νηπιαγωγεία – Κανείς δεν τοποθετήθηκε στην ειδική αγωγή

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, Πόπη Ψαρουδάκη, ξεκαθάρισε πως η διεύθυνση κάνει το καθήκον της και δεν επηρεάζει ούτε τους αξιολογητές ούτε τους αξιολογούμενους εκπαιδευτικούς: «Η διεύθυνση είναι συνεπής με τα καθήκοντα που έχει αναλάβει».

zarpanews.gr

2 thoughts on “«Φαρσοκωμωδία η αξιολόγηση» – Ρίχνουν «πόρτα» στους επιθεωρητές οι εκπαιδευτικοί των Χανίων | Video + Photos

  1. Α η κερα Ποπη τα λεει σωστα!!!Ιες να εισαι διευθυντης ,θες να μην αξιολογησεις κιολας;;;Δεν στεκει!!!Νομος του κρατους γαρ!!!
    Κι ας ειχανε γνωση «οι φυλακες» να μην φτανανε σε αυτο το σημειο!!!
    Φύλακες ,η ΔΟΕ,εδω γελανε και οι πετρες!!!
    Εννοειται οτι η αξιολογηση δεν θα φερει και τιποτα το ουσιαστικο αφου οι παραουροι δασκαλοι και καθηγητες δεν θα εχουν και καμια επιπτωση γενικως…Απειρη χαρτουρα κι αλλα λογια να αγαπιώμαστε!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook