Φαρμακονήσι: Παρενόχληση σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό – Οι επικίνδυνοι ελιγμοί και οι προειδοποιητικές βολές

φαρμακονήσι-παρενόχληση-σκάφους-του-1550177

Νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Αιγαίο. Τουρκική ακταιωρός παρενόχλησε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά του Φαρμακονησίου και εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό να το εμβολίσει. Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί, όπως ανακοίνωσε το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.

Το πλήρωμα του ελληνικού σκάφους προχώρησε σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, με αποτέλεσμα η τουρκική ακταιωρός να αποχωρήσει από την περιοχή και να κατευθυνθεί προς τα παράλια της Τουρκίας.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook