Φάουτσι: Πολύ πιθανό η θεραπεία αντισωμάτων να βοήθησε τον Τραμπ

φάουτσι-πολύ-πιθανό-η-θεραπεία-αντισω-724661

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η πανδημία, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι «πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη»

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, δήλωσε ότι η υγεία του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι πιθανόν να βοηθήθηκε από την πειραματική θεραπεία της εταιρείας Regeneron Inc στο πλαίσιο της οποίας έλαβε αντισώματα για να πολεμήσουν την ασθένεια.

«Υπάρχει αρκετά μεγάλη πιθανότητα, στην πραγματικότητα να βελτίωσε κατά πολύ την υγεία του», σημείωσε ο Φάουτσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Φάουτσι επισήμανε, επίσης, ότι η πανδημία Covid-19, που έχει σκοτώσει περισσότερους από 210.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και πάνω από 1 εκατομμύριο παγκοσμίως, είναι πολύ σοβαρότερη από την εποχική γρίπη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», υπογράμμισε ο Φάουτσι, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το tweet που έστειλε ο Τραμπ, με το οποίο συνέκρινε τη νόσο Covid-19 με την εποχική γρίπη. Το Twitter απέσυρε το tweet.

Πηγή:protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook