Φανταστική Σάκκαρη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Indian Wells | Video

φανταστική-σάκκαρη-προκρίθηκε-στα-ημ-1300258

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Έλενα Ριμπάκινα και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του Indian Wells – Η Ελληνίδα μπορεί σε λίγες ώρες να εισέλθει στο top-5

Στους «4» του Indian Wells η Μαρία Σάκκαρη!

Η Ελληνίδα επικράτησε σε 1.38′ με 7-5, 6-4 την Έλενα Ριμπάκινα και είναι στα ημιτελικά στην Καλιφόρνια για πρώτη φορά στην καριέρα της.

 

Η Μαρία Σάκκαρη αν και βρέθηκε πίσω με 4-1 στο 1ο σετ έκανε την ανατροπή και επικράτησε άνετα και στο 2ο σετ. Περιμένει πλέον τον αγώνα της Μπαντόσα με την Κουντερμέτοβα (22:00) για μάθει την αντίπαλο της στον αγώνα της Παρασκευής.

Αν προκριθεί η Κουντερμέτοβα, η Σάκκαρη θα γίνει από σήμερα η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια στην ιστορία που θα μπει στο Top 5 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Διαφορετικά, θα πρέπει να προκριθεί στον τελικό για να εξασφαλίσει την είσοδό της στην 5άδα. Με τίτλο θα είναι στο Νο2 την Δευτέρα!

Αυτός είναι ο 3ος ημιτελικός (Αγία Πετρούπολη, Ντόχα) της μέσα στο 2022 και η 15η νίκη της.

Ανατροπή για την Σάκκαρη!

Στο 1ο σετ, η Έλενα Ριμπάκινα ξεκίνησε με μπρέικ (2-0) και έφτασε στο 4-1 με το σερβίς της. Η Ελληνίδα μειώνει με δυσκολία σε 4-2 αλλά φτάνει σε μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ. Η ευκαιρία χάθηκε με άουτ της Σάκκαρη αλλά είχε μια ακόμη ευκαιρία.

Η Μαρία Σάκκαρη καταφέρνει να πάρει πίσω το μπρέικ και μειώνει σε 4-3! Ισοφάρισε σε 5-5 και έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο 11ο γκέιμ. Η Ελληνίδα πέτυχε μπρέικ και απέκτησε προβάδισμα με 6-5! Τελικά έκλεισε το σετ στο σερβίς της (7-5) σε 47′.

Ολοκλήρωσε τον θρίαμβο 

Το 2ο σετ άρχισε με τριπλό μπρέικ πόιντ της Ριμπάκινα αλλά η Σάκκαρη το έσβησε. Έσβησε και άλλο ένα (4ο) και φτάνει στο 1-1.

Η Σάκκαρη με μπρέικ απέκτησε προβάδισμα με 2-1 στο 2ο σετ και το υπερασπίζεται με το σερβίς της για το 3-1.  Η Ριμπάκινα έσβησε μπρέικ πόιντ της Σάκκαρη και μείωσε σε 3-2 και εν συνεχεία σε 4-3.

Η Ελληνίδα έφτασε στο 5-3 και η Καζάκα πάει το σετ στο 5-4.  Η Καζάκα έσβησε 2 ματς πόιντ και η Σάκκαρη με το 3ο επικράτησε με 6-4!

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook