Fake οι μισοί ακόλουθοι του Μπάιντεν στο Twitter – Αποκαλύψεις που «καίνε» το Twitter και «παγώνουν» την εξαγορά από τον Μασκ

fake-οι-μισοί-ακόλουθοι-του-μπάιντεν-στο-twitter-1447894

Αποκαλύψεις για εκατομμύρια ψεύτικους ακολούθους του Αμερικανού προέδρου στο Twitter βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι μισοί από τους λογαριασμούς που εμφανίζονται να ακολουθούν εκείνον της προεδρίας των ΗΠΑ στο Twitter δεν είναι αληθινοί.

Η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφορεί ενώ έχει γίνει γνωστό πως ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει περαιτέρω με την προσφορά εξαγοράς του Twitter, εάν δεν διευκρινιστεί η εγκυρότητα των λογαριασμών του.

Συγκεκριμένα, ζήτησε το κοινωνικό δίκτυο να προσκομίσει αποδείξεις ότι οι ψευδεπίγραφοι λογαριασμοί του αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω του 5% επί του συνόλου των χρηστών του. Εν τω μεταξύ, μόλις προ ολίγων ωρών ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είχε υπαινιχθεί ότι ίσως ελαττώσει την προσφορά εξαγοράς της εταιρείας.

Στο μεταξύ, η τιμή της μετοχής του Twitter είχε εμφανίσει ζημίες την Τρίτη, τις οποίες περιόρισε, αλλά ούτως ή άλλως παρέμενε σε επίπεδα 3% χαμηλότερα, στα 36,31 δολάρια. Πρόκειται για τιμή κάτω από εκείνην που είχε την παραμονή της ανακοίνωσης του Έλον Μασκ για απόκτηση του αρχικού του μεριδίου στο κοινωνικό δίκτυο.

Το ζήτημα που τίθεται επί τάπητος είναι εάν ο Μασκ προχωρήσει με την εξαγορά του Twitter.

Γεγονός είναι, πάντως, ότι περίπου 11 εκατ. ακόλουθοι του Αμερικανού προέδρου είναι είτε ψεύτικοι είτε ανενεργοί λογαριασμοί, σύμφωνα ανάλυση από το Spark Toro.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας, η επικοινωνία με εκατομμύρια χρήστες μέσα από τον λογαριασμό του Αμερικανού προέδρου δεν είναι συνεπώς εφικτή.

Ένα άλλο μεγάλο θέμα που ανοίγει είναι τι συνέβη με τον λογαριασμό της αμερικανικής προεδρίας όταν ο Τραμπ διαδέχθηκε τον Ομπάμα.

Όσον αφορά στον προσωπικό λογαριασμό του ίδιου του Αμερικανού προέδρου, η κατάσταση είναι επίσης προβληματική. Πάνω από 32 εκατ. από αυτούς που ακολουθούν τον Μπάιντεν έχουν ψεύτικο λογαριασμό που ισοδυναμεί στο 43%.

Σημειώνεται, εν τω μεταξύ, ότι το Twitter καταγράφει περίπου 229 εκατ. καθημερινούς χρήστες.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook