Fake news η φωτογραφία από τα επεισόδια – Ποιοι έβαλαν το «χεράκι» τους στη διάδοσή της

fake-news-η-φωτογραφία-από-τα-επεισόδια-ποιο-780472

Η φωτογραφία «ξεθάφτηκε» από το 2008

Ακόμη μία ευκαιρία για άθλια προπαγάνδα και διάδοση fake news για την εξυπηρέτηση ύποπτων σκοπιμοτήτων βρήκαν ορισμένοι επιτήδειοι, διαδίδοντας μία φωτογραφία, η οποία υποτίθεται ότι δείχνει την εικόνα της επόμενης ημέρας στα Εξάρχεια, από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης.

Φυσικά, δεν έχασαν την ευκαιρία να φτιάξουν «κλίμα» ακόμα και πολιτικοί, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Βασίλης Κικίλιας, οι οποίοι χωρίς φυσικά να διασταυρώσουν την προέλευση της φωτογραφίας, έσπευσαν να τη διαδώσουν στους λογαριασμούς στα social media. Ωστόσο, αναγκάστηκαν να τη «μαζέψουν» άρον-άρον, όταν έγινε γνωστό ότι το εν λόγω στιγμιότυπο προέρχεται από το κύμα διαδηλώσεων του 2008.

Του λόγου το αληθές πιστοποιεί και ο γνωστός φωτορεπόρτερ, Γιάννης Κέμμος, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Facebook τόνισε ότι είχε τραβήξει την ίδια φωτογραφία από άλλη γωνία το 2008.

Τι έγραψε ο φωτορεπόρτερ:

«Σήμερα δεν ξέρω ποιος την ανακάλυψε και τι σκοπούς εξυπηρετεί, κυκλοφορεί αυτή εδώ η φωτογραφία από τα Εξάρχεια υποστηρίζοντας ότι είναι από τα χθεσινά επεισόδια. Λοιπόν αν το κάνετε από λάθος, απλά να είστε πιο προσεκτικοί.

Αν το κάνετε επίτηδες σοβαρευτείτε λίγο. Η φωτογραφία είναι από το 2008. Πως το ξέρω; Έχω τραβήξει την ίδια από άλλη γωνία δέκα χρόνια πριν. Και η προπαγάνδα θέλει τρόπο και έχει όρια».

Μάλιστα, σε σχόλιό του στο Facebook, παρέθεσε και τη δική του φωτογραφία:

altsantiri.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook