Χανιά | «Fake news» από το Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας σε συνεργασία με μαθητές από πέντε χώρες | Photos

χανιά-fake-news-από-το-γυμνάσιο-νέας-κυδωνί-1327689

Τα αποτελέσματα της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus παρουσίασαν σήμερα μαθητές από το γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας μαζί με άλλα 5 σχολεία από ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Λιθουανία, Τουρκία). Το συντονιστικό σχολείο είναι αυτό της Ισπανίας.

Η πρώτη συνάντηση προετοιμασίας του προγράμματος, στην οποία συμμετείχαν από 2 καθηγητές από τα 6 σχολεία έλαβε χώρα στο Viseu της Πορτογαλίας το Σεπτέμβριο του 2021. Στις επόμενες 5 κινητικότητες θα συμμετέχουν και μαθητές.

Εμείς θα «φιλοξενήσουμε» στα Χανιά από τις 29-11 έως τις 3-12-2021 30 άτομα, 10 καθηγητές και 20 μαθητές ηλικίας 13- 17 ετών ( την πρώτη

κινητικότητα με μαθητές).

Χθες το πρωί έγινε υποδοχή των Ευρωπαίων μαθητών στο σχολείο ενώ σήμερα τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση στο ΚΑΜ.

Το θέμα της συνάντησης στα Χανιά έχει ως θέμα «I am a journalist».

Σύμφωνα με την ομάδα: «Οι μαθητές της ομάδας του Γυμνασίου Νέας Κυδωνίας ανέλαβαν να εργαστούν πάνω στο θέμα των ψευδών ειδήσεων (fake news) και θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους στους ευρωπαίους εταίρους σε κεντρική εκδήλωση στο Κ.Α.Μ. στις 30-11, ενώ ανάλογες παρουσιάσεις θα πραγματοποιήσουν και οι μαθητές των άλλων χωρών .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό που έγινε πέρυσι για το λογότυπο του προγράμματος, κέρδισε το έργο της μαθήτριας του σχολείου Ξηράκη Εμμανουέλας από τη Β τάξη.

Είναι σημαντικό στα θετικά που θα προκύψουν για το σχολείο, να γίνει διάχυση των αποτελεσμάτων σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές πέρα από αυτούς που συγκροτούν την ομάδα του προγράμματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης και του μιντιακού γραμματισμού των μαθητών ως αντίδοτο στην παραπληροφόρηση και την ψευδοπραγματικότητα, την οποία διαμορφώνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημέρωσης στην ψηφιακή εποχή που ζούμε.

Οι καθηγητές που συγκροτούν την ομάδα είναι οι Ανδρεάδης Μανόλης, Δασκαλάκη Βενετία, Δούφλια Αναστασία, Θεοδωρογλάκη Μαρία, Καλουδάκη Μαρία και Ματσαμάκη Αρτεμησία».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook