Εύβοια: Έτσι έγινε η έκρηξη σε σχολείο της Ερέτριας – «Είδαν εξωσχολικούς να πηδούν από τα κάγκελα» λέει η διευθύντρια

εύβοια-έτσι-έγινε-η-έκρηξη-σε-σχολείο-τ-1656850

Δευτερόλεπτα τρόμου έζησαν το πρωί της Παρασκευής 24/03 γονείς, μαθητές και καθηγητές στο γυμνάσιο της Ερέτριας, όταν κατά την διάρκεια της γιορτής του σχολείου για την 25η Μαρτίου έγινε αισθητή δυνατή έκρηξη.

Οι δράστες πιθανότατα είναι εξωσχολικοί, όπως υποστήριξαν στο enikos.gr η διευθύντρια του σχολείου Άννα Καραμπατσώλη και η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελισάβετ Πασχαλίδου.

Όπως αποκάλυψαν στο enikos.gr, όλα έγιναν λίγο πριν από την λήξη της γιορτής, προτού μιλήσει η διευθύντρια του σχολείου και συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του τελευταίου τραγουδιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αμφιθέατρο εκείνη την ώρα βρίσκονταν τουλάχιστον 200 άτομα, μεταξύ των οποίων γονείς, μαθητές και καθηγητές.

«Ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος από την άλλη άκρη του διαδρόμου», υπογράμμισε η διευθύντρια του σχολείου Άννα Καραμπατσώλη.

«Έτρεξα αμέσως στο σημείο και αντίκρυσα μία μικρή λάμψη και νέφος. Ευτυχώς εκείνη την στιγμή κανένα παιδί δεν βρισκόταν στον διάδρομο», είπε μεταξύ άλλων η διευθύντρια του γυμνασίου.

Αμέσως μετά το περιστατικό ειδοποιήθηκε το ΑΤ Ερέτριας με τις αστυνομικές δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα στο σημείο και να επιβεβαιώνουν ότι τον δυνατό κρότο προκάλεσε κροτίδα.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στο enikos.gr η διευθύντρια άγνωστοι έριξαν το δυναμιτάκι στο ανοιχτό παράθυρο του σχολείου από το προαύλιο κι αυτό έπειτα προσγειώθηκε στον στενό διάδρομο του κτιρίου μπροστά από τις τουαλέτες. «Έξι-επτά μαθητές που βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου είδαν εξωσχολικούς να πηδούν από τα κάγκελα και να φεύγουν από τον χώρο του σχολείου» ανέφερε.

Πιθανότατα εξωσχολικοί οι δράστες

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Ελισάβετ Πασχαλίδου τόνισε στο enikos.gr: «Ακούστηκε ένας έντονος ήχος. Ήταν κλειστές οι πόρτες, άνοιξαν απότομα και οι γονείς φοβήθηκαν μήπως έσκασε κάποιος καυστήρας.  Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση».

«Φαντάζομαι ότι το έκαναν, μάλλον εξωσχολικοί, για πλάκα» λέει η κυρία Πασχαλίδου και συνεχίζει, σημειώνοντας ότι «στην Ερέτρια υπάρχει ένας αναβρασμός, δεν υπάρχει παραβατικότητα στο σχολείο μας, δεν έχει απασχολήσει ξανά την σχολική μας κοινότητα κάτι τέτοιο. Είναι στενάχωρες οι καταστάσεις αυτές και δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο συνέβη αυτό την ημέρα που τα παιδιά είχαν προετοιμαστεί για μια πολύ όμορφη γιορτή».

«Είναι θλιβερό που συνέβη την ημέρα της γιορτής. Δεν πρόκειται να το αφήσουμε έτσι, είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την αστυνομία», υπογράμμισε στο enikos.gr η διευθύντρια του γυμνασίου Ερέτριας Άννα Καραμπατσώλη.

Το περιστατικό βρίσκεται στα χέρια των Αρχών, με τις πρώτες καταθέσεις μαρτύρων να έχουν ήδη ξεκινήσει.

Το βίντεο από την έκρηξη

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook