Ευτυχώς που έδιωξαν τον Μπογδάνο και κράτησαν τους «σοβαρότερους»…

ευτυχώς-που-έδιωξαν-τον-μπογδάνο-και-κ-887473

Από τον Μπογδάνο στον Παπαδημητρίου κι από τη «σοβαρή Χρυσή Αυγή» στο «σύντομο τέλος της πανδημίας» και το «ψευδοπρόβλημα» των διασωληνώσεων εκτός ΜΕΘ – Γράφει ο Γιώργος Καρελιάς

Ορισμένοι βουλευτές είναι χειρότεροι (και) από ορισμένους δημοσιογράφους. Διότι νομίζουν ότι μπορούν να μιλάνε επί παντός του επιστητού, αν αυτό επιβάλλει ο κάθε φορά στόχος τους: να προκαλέσουν ντόρο, να παίζει το όνομά τους στην επικαιρότητα, να μαζεύουν ψήφους.

Είναι τέτοια η βεβαιότητά τους ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε όλα καλά, ώστε δεν διστάζουν να φορέσουν όλα τα κοστούμια. Πότε σεισμολόγοι, πότε αρχιπυροσβέστες, πότε λοιμωξιολόγοι και, αν χρειαστεί, εντατικολόγοι. Αν δε τύχει ο βουλευτής να έχει διατελέσει και δημοσιογράφος, το «εγώ» του γίνεται τόσο υπερτροφικό, ώστε μπορεί να φτάσει στο σημείο να πει ότι είναι «ψευδοπρόβλημα»(!) ο θάνατος ασθενών εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθηνών της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου. Για όσους δεν θυμούνται είναι αυτός που, ως δημοσιογράφος, το 2013 είχε εκφράσει την επιθυμία να βρεθεί «μια σοβαρή Χρυσή Αυγή», για να συνεργαστεί με το κόμμα του. Το προσπάθησε λίγο ο Μπαλτάκος, αλλά δεν τον άκουσε ούτε ο Σαμαράς. Και χρειάστηκε η θυσία του Φύσσα για να αποτραπεί η δημιουργία ενός εκτρώματος, δηλαδή να δούμε υπουργούς λίγο «σοβαρότερους» από τους Κασιδιάρηδες.

Πάει αυτό, ξεχάστηκε. Από το 2019, που εισήλθε στο Κοινοβούλιο, ο βουλευτής αυτός φροντίζει να κάνει κατά καιρούς αισθητή την παρουσία του, επιλέγοντας «σοβαρότερα» θέματα από εκείνα που επέλεγε ο Μπογδάνος και αναγκάστηκαν να τον βγάλουν έξω από το μαντρί.

Προφανώς ο, σοβαρότερος του Μπογδάνου, βουλευτής έκρινε ότι η πανδημία προσφέρεται για περισπούδαστες «αναλύσεις» και «προβλέψεις». Όπως αυτή που έκανε τον περασμένο Ιούλιο υπό τον «προφητικό» τίτλο «Το σύντομο τέλος της πανδημίας». Ακόμα γελάνε τα πλήκτρα που χτυπήθηκαν για να γράψουν αυτό το «τέλος». Από τότε μέχρι σήμερα αυτό το «τέλος» έχει γεμίσει με μερικές χιλιάδες νεκρούς.

Τώρα οι προφητικές ικανότητες του βουλευτή παραμέρισαν και ήρθαν στην επιφάνεια οι γνώσεις εντατικολογίας, εντός ή εκτός ΜΕΘ. Έχει βουίξει ο τόπος ότι σε πολλά νοσοκομεία δεν υπάρχουν κρεβάτια στις Εντατικές και οι γιατροί υποχρεώνονται να διασωληνώνουν ασθενείς έξω από αυτές, αλλά ο παντογνώστης βουλευτής αποφαίνεται ότι αυτό είναι «ψευδοπρόβλημα». Είναι δε τόσο σίγουρος ότι έχει δίκιο, ώστε λέει με στόμφο ότι οι διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ γίνονται «επειδή έτσι κρίνουν οι γιατροί».

Φαίνεται ότι έχει τόσο πολλή δουλειά στο Κοινοβούλιο που δεν παρακολουθεί ούτε το κανάλι στο οποίο εργαζόταν. Εκεί βγαίνουν οι γιατροί και λένε ότι, επειδή δεν υπάρχουν πλέον άλλα κρεβάτια σε ΜΕΘ, αναγκάζονται να διασωληνώνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Και, ναι, πεθαίνουν ασθενείς εκτός ΜΕΘ, λέει και ξαναλέει ο γιατρός Καπραβέλος.

Αν αυτό είναι «ψευδοπρόβλημα», τότε ο βουλευτής που παριστάνει το γιατρό να ζητήσει να πάει μια νύχτα στην εφημερία του νοσοκομείου, για να του δείξουν τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ. Και να του πουν από κοντά πόσο «ψευδοπρόβλημα» είναι να τους βλέπουν να πεθαίνουν.

Και μετά ας γράψει νέο άρθρο που να κηρύσσει το «τέλος της πανδημίας». Ώστε να το διαβάσει ο Μητσοτάκης και να ανακράξει: Α ρε Μπογδάνε, εσένα σε διώξαμε νωρίς. Και κρατήσαμε τους «σοβαρότερους»…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook