Ευθύνες και την διενέργεια ΕΔΕ από την ΔΕΥΑΧ ζητάει ο επιχειρηματίας που πλημμυρίζει συνεχώς στον Κλαδισό

Ευθύνες από την ΔΕΥΑΧ, ζητάει ο επιχειρηματίας στον κόμβο του Κλαδισού, καθώς για μια ακόμη φορά είδε την περιουσία του να καταστρέφεται εξαιτίας πλημμυρικών φαινομένων, αφού τα νερά για μια ακόμη φορά εισέβαλαν στο κατάστημα του.

Με σχετικό έγγραφο του προς την ΔΕΥΑΧ ο επιχειρηματίας Άκης Παινεσάκης ιδιοκτήτης του Italian Factory Outlet, ζητάει “τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού  Έργου Κόμβου Κλαδισού που  εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των κ. Στεργιάννη και Βουλγαράκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου.”

Υπενθυμίζεται πως η ΔΕΥΑΧ τον Μάρτιο του 2017 είχε προχωρήσει σε εκτεταμένες παρεμβάσεις στο επίμαχο σημείο με τους υπεύθυνους της επιχείρησης, παρουσία του τότε δημάρχου Χανίων κ. Τάσου Βάμβουκα να διαβεβαιώνουν οτι “παρά το ότι η εν λόγο παρέμβαση δεν είναι στις υποχρεώσεις του δήμου Χανίων, σε συνεργασία με την περιφέρεια Κρήτης, η ΔΕΥΑΧ ανέλαβε το έργο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οριστικά τα όποια προβλήματα.”

Στο έγγραφο του προς τη ΔΕΥΑΧ ο επιχειρηματίας αναφέρει:

Παινεσάκη Κυριάκου του Μιχαήλ, κατοίκου Χανίων

α)Προς τον κ. Δήμαρχο Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες

β) Προς την κα Πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων, προκειμένου να λάβει γνώση και για τις νόμιμες ενέργειες

γ) Προς το Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χανίων για άμεση κοινοποίηση στα μέλη του

Μετά τα πλημμυρικά  φαινόμενα στον κόμβο Κλαδισού  στις 23.30 της 20/10/2020 με βροχόπτωση 21 χιλιοστών κατά τον Μετεωρολογικό σταθμό που λειτουργεί έναντι του καταστήματος μου, και τη σημερινή καταστροφή εμπορεύματος και υποδομών  με υδατοκάλυψη και των δύο ρευμάτων της οδού και του εσωτερικού του καταστήματος μου και πάντοτε στα πλαίσια της σύννομης,χρηστής και ορθής λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων, αιτούμαι τη διενέργεια διοικητικής έρευνας και την επιβολή των οφειλόμενων πειθαρχικών ποινών και μέτρων κατά των μελετητών και υπογραφόντων της μελέτης του Αντιπλημμυρικού  Έργου Κόμβου Κλαδισού που  εκτελέσθηκε με κόστος που επιβάρυνε τη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και τελικώς τους καταναλωτές και δημότες του Δήμου Χανίων, την Άνοιξη του έτους 2017 ήτοι των κ. Στεργιάννη και Βουλγαράκη καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για την, κατά τρόπο καταφανή, ελλιπή μελέτη και εκτέλεση του ως άνω έργου.

Σημειώνω ότι παρόμοιες καταστάσεις είχαν προκληθεί και τον Οκτώβριο του έτους 2017 με συνέπεια τον τραυματισμό εργαζομένου και σημαντικότατες ζημιές με εκκρεμούσα ποινική δικογραφία που έχει ορισθεί σε δικάσιμο του Ιανουαρίου του 2021. Σημειώνω επίσης ότι σε περίπτωση μη προώθησης του παρόντος και ενημέρωσης μου από αρμόδιο όργανο της επιχείρησης σας κατά την αυριανή ημέρα θα προβώ στα νόμιμα ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Χανίων αναφορικά με την τελευταία, χρονικά, πλημμύρα της 20/10/2020.

Αναμένω άμεσα ενημέρωση σας για την πρωτοκόλληση και ουσιαστική πρόοδο του αιτήματος μου όπως και για την ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. και τον ορισμό διενεργούντος, προκειμένου να εξετασθώ, καταθέσω έγγραφα, τεχνική έκθεση, φωτογραφίες και οπτικο υλικό-videο καθώς και τη μελέτη του έργου, της οποίας είχα λάβει σε ανύποπτο χρόνο αντίγραφα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο. Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι οι πολίτες πού πλήττονται από την ανικανότητα ορισμένων. Αν δεν μπορούν να κάνουν μια δουλειά σωστά να κάθονται σπίτι, δεν φταίμε σε κάτι να υποφέρουμε από την ανικανότητα τους.

  2. Η δευαχ είναι ότι χειρότερο υπάρχει στα Χανιά.κακη εξυπηρετηση, αγένεια ,έργα της πλάκας
    Ώρα να ξυπνήσει ο ξοσνος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ