Εύοσμος – Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το σκληρό lockdown | Videos

εύοσμος-θεσσαλονίκη-συγκέντρωση-δι-1181172

Συγκέντρωση πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Ευόσμου κάτοικοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί στην περιοχή, από σήμερα στις 6 το πρωί έως και την 1η Μαρτίου.

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στον δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή για την επιβολή των μέτρων.

«Υπάρχουν 12 κρούσματα νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στα πλαίσια του δήμου μας αυτός είναι ο λόγος που έγινε το σκληρό lockdown. Επιδημιολογικά είμαστε πιο κάτω, έχουμε λιγότερα κρούσματα, όμως υπάρχει αύξηση του καινούργιου στελέχους που πρέπει να αντιμετωπιστεί στην αρχή» δήλωσε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, στους δημοσιογράφους με αφορμή την επιβολή καθολικού lockdown στην περιοχή από τις 06:00 το πρωί του Σαββάτου.

Ο κ.Μανδαλιανός εξέφρασε το παράπονο του πως η δημοτική αρχή έπρεπε να ενημερωθεί πιο έγκαιρα για τα κρούσματα και την επιδημιολογική κατάσταση, ενώ αναφορικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν από τους πολίτες και τους επιχειρηματίες πρόσθεσε πως «ο κόσμος είναι εκνευρισμένος και αναστατωμένος και ο εμπορικός σύλλογος μας έκανε παράπονα, γιατί είναι προ της καταστροφής».

Σε δηλώσεις του, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου ανέφερε, σύμφωνα με το voria.gr, πως ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την επιβολή του σκληρού lockdown στην περιοχή. «Ο κ. Χαρδαλιάς και η κυβέρνηση έκλεισαν χωρίς προειδοποίηση έναν ολόκληρο δήμο, χωρίς κανένα λόγο. Ακόμη και ο δήμαρχος, όπως μας είπε, ενημερώθηκε από τα σάιτ», είπε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού (ΕΜΣΕΚ), Κώστας Βασιλειάδης, ζήτησε να επιδοτηθούν από την πολιτεία οι επιχειρήσεις του δήμου εξαιτίας των νέων αυστηρών μέτρων. «Το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου ήταν να δοθεί ειδική μέριμνα για τις επιχειρήσεις που κλείνουν στον τόπο μας και να μπορέσουν να επιδοτηθούν με οποιοδήποτε τρόπο από το υπουργείο Ανάπτυξης τη συγκεκριμένη περίοδο. Όσον αφορά τις συγκεντρώσεις είμαστε άκρως αντίθετοι, είμαστε νομοταγείς πολίτες και καταλαβαίνουμε ότι θα πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην επιχειρηματικότητα και τη δημόσια υγεία» επισήμανε ο κ. Βασιλειάδης.

Σε «βαθύ κόκκινο» από σήμερα δύο ακόμα δήμοι – Αναλυτικά τα μέτρα ανά περιφέρεια

Σημειώνεται ότι στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται από σήμερα στις 6 το πρωί και μέχρι τη Δευτέρα 1η Μαρτίου, λόγω κορωνοϊού, ο Δήμος Καλυμνίων και ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου της Π.Ε. Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας (πλην Σκύρου), ο Δήμος Μυκόνου, καθώς και η Περιφέρεια Αττικής όπου όπως έχει ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα που έχουν ληφθεί ισχύουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Στις περιοχές αυτές, που ανήκουν σε αυτό το επίπεδο, είναι υποχρεωτική η τηλε-εκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που λειτουργούν δια ζώσης στο δήμο Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής, δεν επιτρέπεται, η τέλεση κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών παρουσία πιστών στους χώρους λατρείας, ενώ ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών. Επίσης απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί, με εξαίρεση την περιφέρεια της Αττικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα ενώ τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά στις 9 το βράδυ.

Παράλληλα στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο), βρίσκονται πλέον οι εξής περιοχές: η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (πλην του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων), η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Θάσου, οι δήμοι Αγιάς και Τεμπών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο δήμος Ηρακλείου Κρήτης, οι δήμοι Κορίνθου και Νεμέας της Περιφερειακής Ενότητας Κορίνθου, ο δήμος ‘Αργους-Μυκηνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο δήμος Καρπάθου και ο δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων.

Στις περιοχές αυτές ισχύουν τα παρακάτω:

Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί (εξαιρούνται οι Π.Ε Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής που το μέτρο αυτό ισχύει μόνο τα σαββατοκύριακα και τις καθημερινές η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 9 το βράδυ). Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια και σχολεία ειδικής αγωγής σε όλες τις βαθμίδες. Εξ αποστάσεως εκπαίδευση(τηλεκπαίδευση) για Λύκεια. Στους χώρους λατρείας, επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών. Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του προκαθορισμένου ραντεβού.

Ακόμη, στο πορτοκαλί περνούν ο δήμος Θήρας, ο δήμος Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου, ο δήμος Εορδαίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης καθώς και ο δήμος Σπάρτης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, καθώς η επιδημιολογική εικόνα τους έχει βελτιωθεί.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook