Εύκολη συνταγή για υγρό κέικ σοκολάτας

εύκολη-συνταγή-για-υγρό-κέικ-σοκολάτα-635748

Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας θα πρέπει να φτιάξετε αυτή τη συνταγή. Το κέικ είναι ιδανική επιλογή και για γενέθλια τούρτα καθώς έχει επικάλυψη σοκολάτας την οποία αν θέλετε διακοσμείτε –προαιρετικά- με ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ότι άλλο θέλετε.

Υλικά

• 225 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

• 350 γρ. ζάχαρη άχνη

• 85 γρ. σκόνη κακάου

• 1½ κουταλάκι σούπας baking powder

• 1½ κουταλάκι μαγειρικής σόδα

• 2 αυγά

• 250 ml γάλα

• 125 ml ελαιόλαδο ή φυτικό έλαιο

• 2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας

• 250 ml βραστό νερό

Για τη σοκολάτα

• 200 γρ. απλή σοκολάτα ή κουβερτούρα

• 200 ml διπλή κρέμα σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C.

Τοποθετείτε όλα τα υλικά για το κέικ μαζί, εκτός από το βραστό νερό, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι ή μίξερ, κτυπήστε τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέστε σιγά σιγά το ζεστό νερό (το μείγμα του κέικ θα είναι πλέον πολύ υγρό).

Σε μια φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση που την έχετε βουτυρώσει, μοιράζετε τη μισή ζύμη και την ψήνετε για 25 με 35 λεπτά. Ψήνετε και την υπόλοιπη μισή και αφήνετε το κέικ να κρυώσει.

Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη σοκολάτα και στη συνέχεια προσθέτετε τη διπλή δόση σοκολάτας. Αφαιρείτε το μείγμα από τη φωτιά και το χτυπάτε μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες.

Σε μια πιατέλα σερβιρίσματος τοποθετείτε το ένα κέικ. Απλώνετε μια δόση σοκολάτας και «σκεπάζετε» με το δεύτερο κέικ. Με ένα μαχαίρι ή μια σπάτουλα, απλώνετε όλη την σοκολάτα γύρω από το κέικ, πασπαλίζετε λίγη τριμμένη κουβερτούρα ή ότι άλλο θέλετε και σερβίρετε.

mothersblog.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook