Εύκολη πίτσα με αραβική πίτα

εύκολη-πίτσα-με-αραβική-πίτα-1653517

Αν αγαπάτε τις πίτσες τότε σίγουρα θα λατρέψετε αυτήν τη συνταγή για εύκολη πίτσα με αραβική πίτα, χειροποίητη σάλτσα ντομάτας, τυριά και αλλαντικά.

Συστατικά

Για τη σάλτσα

  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκόρδο
  • 2 ντομάτες
  • 1 κ.σ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • 3-4 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

Για τη σύνθεση

  • 280 γρ. αραβικές πίτες, 4 πίτες
  • 200 γρ. mix τυριών
  • 6 φέτες μπέικον
  • 6 φέτες σαλάμι αέρος
  • ½ πράσινη πιπεριά

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σάλτσα

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε με ένα πριονωτό μαχαίρι.
  • Μεταφέρουμε τις ντομάτες στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη,.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, πιέζουμε με το εργαλείο για τον πουρέ ή με ένα πιρούνι τις ντομάτες για να λιώσουν, και αφήνουμε για 5-6 λεπτά να εξατμιστεί όλη η υγρασία.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Απλώνουμε τις 4 πίτες στον πάγκο εργασίας.
  • Ρίχνουμε στη μια πίτσα 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από πάνω τη δεύτερη πίτσα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις άλλες 2 πίτες.
  • Φτιάχνουμε συνολικά 2 πίτσες.
  • Τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας.
  • Μεταφέρουμε τις πίτσες στο ταψί, βάζουμε στην κάθε πίτσα από 1 κ.σ. γεμάτη από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και την απλώνουμε με το κουτάλι.
  • Πασπαλίζουμε την κάθε πίτσα με 50 γρ. από το mix τυριών και τοποθετούμε από 3 φέτες μπέικον και 3 φέτες σαλάμι αέρος.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής την πιπεριά σε ροδέλες και την προσθέτουμε στην πίτσα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-12 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

akispetretzikis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook