Εύκολη μους σοκολάτας με τρίμματα από κρουασάν

εύκολη-μους-σοκολάτας-με-τρίμματα-από-1400001

Ανακαλύψτε το νέο αγαπημένο σας επιδόρπιο σοκολάτας

Υλικά

280 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα

1 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένα

1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

2 φλ. τσαγιού κρουασάν 2 ημερών, κομμένο σε κομμάτια

Θαλασσινό αλάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Ζεστάνετε τη ζάχαρη και τα 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου για 3 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα, περίπου για 2 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά.

Εντωμεταξύ, χτυπήστε το υπόλοιπο 1 1/4 φλιτζάνι κρέμας γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν μέτριες κορυφές, περίπου για 2 λεπτά.

Προσθέστε το μείγμα σοκολάτας στη σαντιγί σε 3 δόσεις, ανακατεύοντας απαλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίξτε το μείγμα με το κουτάλι ομοιόμορφα στα πιάτα σερβιρίσματος, καλύψτε κάθε πιάτο χαλαρά με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες για πιο ελαφριά υφή ή έως και 8 ώρες για πιο πυκνή και πλούσια υφή.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και χτυπήστε τα κρουασάν σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να σχηματιστούν λεπτά ψίχουλα, περίπου για 30 δευτερόλεπτα.

Απλώστε τα ψίχουλα σε μια ομοιόμορφη στρώση σε μία λαδόκολλα και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, για 12 έως 14 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν εντελώς, περίπου 15 λεπτά.

Πριν σερβίρετε την κρέμα, γαρνίρετε με τα ψίχουλα κρουασάν και λίγο θαλασσινό αλάτι και απολαύστε.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook