Εύκολη μηλόπιτα με τριφτή ζύμη

εύκολη-μηλόπιτα-με-τριφτή-ζύμη-1530649

Μια εύκολη μηλόπιτα με ωραία τριφτή ζύμη που ταιριάζει υπέροχα με ζεστά ροφήματα. Μόλις κρυώσει, πασπαλίστε την με λίγη κανέλα και συνοδέψτε την ιδανικά με σάλτσα καραμέλας.

Υλικά

4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ

1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 αβγά

Για τη γέμιση

4 μήλα μεγάλα ή 5 μέτρια

1/2 – 1 φλιτζάνι ζάχαρη (όσο γλυκιά την προτιμάτε)

1 κουτ. γλυκού κανέλα

χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ξεχωριστό μπολ δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη με μία σπάτουλα.

Βήμα 2

Κάνετε στο μίγμα του αλευριού μια λακούβα στη μέση και ρίχνετε εκεί τα αβγά και το μίγμα του βουτύρου. Ανακατεύετε με τα δάχτυλα με βιαστικές κινήσεις και μέχρι να ενωθούν τα υλικά και το μίγμα να γινει ομοιογενές. Μην το παραζυμώσετε, Αφήνετε τη ζύμη στην κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.

Βήμα 3

Καθαρίζετεν και τρίβετε τα μήλα στη χονθτρή πλευρά του τρίφτη. Τα ανακατεύετε με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και όση ζάχαρη προτιμάτε.

Βήμα 4

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και τη χωρίζετε σε δύο μέρη, ένα μεγαλύτερο κι ένα μικρότερο. Βουτυρώνετε το ταψί σας και παίρνετε λίγη – λίγη ποσότητα από το μεγαλύτερο κομμάτι και την απλώνετε σιγά -σιγά στη βάση και λίγο στα πλαϊνά του ταψιού. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και την απλώνετε να πάει παντού.

Βήμα 5

Σκεπάζετε τη γέμιση με την υπόλοιπη γέμιση τρίβοντάς την με τα δάχτυλα έτσι ώστε να μισοσκεπαστεί με τα κομματάκια ζύμης. Την ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Βήμα 6

Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και λίγη κανέλα και σερβίρετε. Συνοδεύετε προαιρετικά με παγωτό βανιλια και σάλτσα κανέλας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook