Εύκολη κρεμ μπρουλέ με πορτοκάλι

εύκολη-κρεμ-μπρουλέ-με-πορτοκάλι-1007774

Εύκολη κρεμ μπρουλέ με πορτοκάλι, χωρίς βράσιμο. Ένα φανταστικό επιδόρπιο που μοσχοβολάει πορτοκάλι!

Μαγείρεμα: 0:10’Μερίδες: 6

Υλικά 

6 μεγάλοι κρόκοι αυγών ολόφρεσκων

1/3 φλ. ζάχαρη

2 φλ. κρέμα γάλακτος

2 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού (βιολογικό)

3 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι

Εκτέλεση

Για την εύκολη κρεμ μπρουλέ με πορτοκάλι, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς C στις αντιστάσεις. Χρειαζόμαστε 6 πυρίμαχα ατομικά μπολάκια για κρεμ μπρουλέ. Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ για 6-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν αχνό κίτρινο χρώμα και να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτουμε (πάντα χτυπώντας) την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το λικέρ.

Τοποθετούμε στο ταψί του φούρνου τα πυρίμαχα μπολάκια. Ισομοιράζουμε την κρέμα στα ραμεκέν. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί, μέχρι να καλύπτει τη μέση των πυρίμαχων.

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η μέση της κρέμας όταν αγγίζουμε να τρέμει μεν ελαφρά, αλλά να μην υποχωρεί. Βγάζουμε τα πυρίμαχα με την κρέμα από το μπεν μαρί (ταψί με νερό).

Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το λιγότερο (και μέχρι 3 ημέρες).

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε creme brulee με 1 κ.σ. ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή, καραμελώνει καλύτερα) και καίμε με φλόγιστρο, ή αν δεν έχουμε φλόγιστρο, τα τοποθετούμε κάτω από δυνατό γκριλ με ανοιχτή την πόρτα του φούρνου για λίγα λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στη ζάχαρη

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook