Εύκολα μπαστουνάκια καρύδας με μόνο 3 υλικά

εύκολα-μπαστουνάκια-καρύδας-με-μόνο-3-υ-1510766

Το γλύκισμα των παιδικών μας χρόνων, το μπαστουνάκι ινδοκάρυδου, εξακολουθεί να πωλείται από πλανόδιους σε κεντρικά σημεία και όχι μόνο. Ωστόσο, είναι πάρα πολύ εύκολο να ετοιμάσουμε μόνοι μας μπαστουνάκια καρύδας, χωρίς μεγάλο κόπο και με λίγα υλικά.

Με την ίδια συνταγή, μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές του γλυκίσματος, που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά και τους φίλους μας.

Δείτε την εύκολη συνταγή και όλα τα tips:

Υλικά:

250 γρ. τριμμένο ινδοκάρυδο + 50 γρ. επιπλέον για το πασπάλισμα

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400 γρ.)

1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανίλιες

Διαδικασία:

Σε ένα μπολ, βάζουμε το ινδοκάρυδο, το ζαχαρούχο γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μίγμα πρέπει να είναι αρκετά σφιχτό και να μην κολλάει στα χέρια. Τα μεταφέρουμε σε καθαρό σκεύος, καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον για 1 ώρα.

Όταν το βγάλουμε από το ψυγείο, χωρίζουμε σε μπαλίτσες ίσου μεγέθους και σε μια καθαρή επιφάνεια τα πλάθουμε σε μπαστουνάκια, ρολάροντας με τις το χέρι για να πάρουν κυλινδρικό σχήμα.

Μόλις δώσουμε σχήμα σε όλα τα μπαστουνάκια, ρίχνουμε στην επιφάνεια που δουλεύουμε, τριμμένο ινδοκάρυδο και ρολάρουμε επάνω τα μπαστουνάκια μας, να καλυφθούν από το τρίμμα.

Όταν τα περάσουμε όλα από το τρίμμα, τα τυλίγουμε σε μεμβράνη ένα ένα ξεχωριστά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους και τα βάζουμε ξανά στο ψυγείο, τουλάχιστον για δύο ώρες πριν τα σερβίρουμε.

Tips:

  • Αν βουτήξουμε τα μπαστουνάκια μας σε λιωμένη κουβερτούρα, θα έχουμε ένα γλύκισμα τύπου Bounty.
  • Αντι για νιφάδες καρύδας, μπορούμε τα πασπαλίσουμε με χρωματιστή τρούφα, ή με νιφάδες κουβερτούρας γάλακτος ή μαύρη, με μικροσκοπικά κουφετάκια σοκολάτας αλλά και σκόνη κακάο.
  • Το ίδιο μίγμα, αντί να το κάνουμε μπαστουνάκια, μπορούμε να πλάσουμε μπαλίτσες και να το βουτήξουμε στις γαρνιτούρες που προαναφέραμε και έτσι θα έχουμε ένα είδος σοκολατάκια.
  • Αν θέλουμε το αρχικό μίγμα μας να γίνει λίγο πιο bitter, μπορούμε να προσθέσουμε μισό κουταλάκι του γλυκού κακάο, ή και περισσότερο, ανάλογα με την προτίμησή μας.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook