Ευφυές: Τα κρούσματα πάνε στις 50.000 κι εμείς θα τα… κοιτάμε

ευφυές-τα-κρούσματα-πάνε-στις-50-000-κι-εμεί-1277177
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Οι απλές λύσεις είναι και οι καλύτερες, φαίνεται πώς σκέφθηκαν στην κυβέρνηση

Υπάρχει κάτι που οφείλουμε να πιστώσουμε σε αυτή την κυβέρνηση: Έφθασε στο απόγειο την έννοια της απλότητας στην πολιτική. Το αποδεικνύει περίτρανα με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Βλέπουμε τα κρούσματα να οδεύουν σταθερά στις 50.000 μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Τι κάνουμε γι αυτό; Τα αφήνουμε να πάνε στις 50.000! Τι πιο απλό, λιτό και σαφές. Ούτε πολλές-πολλές δηλώσεις και αναλύσεις, ούτε μέτρα περιορισμού, ούτε ενίσχυση του ΕΣΥ. Τίποτε απολύτως.

Όσοι κολλήσουν, κόλλησαν. Όσοι διασωληνωθούν, διασωληνώθηκαν και όσοι «φύγουν», «έφυγαν». «Πήξιμο» στις ΜΕΘ δεν προβλέπουν για το επόμενο δίμηνο οι ειδικοί (αν και δεν παίρνουν κι όρκο). Τα ποσοστά θνητότητας των υπόπαραλλαγών που «τρέχουν» είναι μικρότερα από το παρελθόν. Οπότε …καλό καλοκαίρι.

Φυσικά για να είναι «καλό» το καλοκαίρι θέλει «ολιστικές» πληρότητες στα πλοία. Κανένα μέτρο στην «βαριά βιομηχανία» του τουρισμού και ιδίως στις «μεγάλες επενδύσεις» της εστίασης και της διασκέδασης. Καταστάσεις χαλαρότητας στα αεροδρόμια. Διότι αλλιώς η χώρα δεν είναι ελκτική και ο ανταγωνισμός μεγάλος, ιδίως τώρα που έχει και Τουρκία … Αιγαίο.

Μετά από μία διετία πανδημίας γνωρίζουμε φυσικά τι σημαίνει 50.000 κρούσματα το καλοκαίρι: Πολλαπλάσια κρούσματα το Φθινόπωρο. Το «έχουμε δει το έργο» ήδη δύο φορές. Όπως όμως προκύπτει στις οθόνες μας θα προβληθεί και το …«Κορονο-Μπάχαλο Νο 3».

Εξυπακούεται ότι στην κυβέρνηση ουδείς σχεδιάζει πώς θα «μπούμε» στον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη. Γεγονός που ίσως εξηγείται από την φημολογία περί πρόωρων (και διπλών) εκλογών. Ίσως πάλι και σε αυτό το θέμα επικρατήσει η απλότητα: «Πάμε και βλέπουμε». Συνταγή αλάνθαστη.

Ας μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε κι έναν πρωθυπουργό που σχεδόν …ορίζει την πραγματικότητα. Θα θυμάστε φυσικά ότι «κατάργησε» τον Covid 19 στα τέλη Μαΐου και συνεπακόλουθα τα αντίστοιχα μέτρα.

Η πραγματικότητα δεν «πειθάρχησε» και τόσο στην εντολή που έλαβε, αλλά τι μπορεί να κάνει; Θα «συμφωνήσει». Έστω κι αφότου ο ιός κάνει τον κύκλο του και την ανάλογη ζημιά.

Τώρα δικαίως θα αναρωτιέστε το πώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα κρούσματα στα ύψη, να συναντούν τις τιμές του ρεύματος και της βενζίνης θρυλείται ότι θα προκηρύξει εκλογές; Καλή απορία και δεν είστε οι μόνοι που την έχετε.

Μια πιθανή απάντηση που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι τρομακτική: Τον Χειμώνα όλα αυτά θα είναι πολύ χειρότερα…

Υ.Γ: Το μόνο θετικό στοιχείο εν μέσω έξαρσης της πανδημίας είναι ότι βλέπει κανείς όλο και περισσότερους ανθρώπους να παίρνουν μέτρα ατομικής προστασίας μόνοι τους, ακόμη και εκεί που δεν επιβάλλεται. Όμως οι πανδημίες δεν ειναι για να αντιμετωπίζονται«κατά μόνας».

Γράφει ο Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook