Ευχές της Εκκλησίας της Κρήτης στο νέο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

ευχές-της-εκκλησίας-της-κρήτης-στο-νέο-643167

Τις θερμές της ευχές για «καλλίκαρπη, πολύχρονη καί ἐπιτυχή «Ποιμαντορία του  Κρητικού νεοεκλεγέντος  Μητροπολίτη Αυστραλίας Μακαρίου, εξέφρασε με ανακοίνωσή της την Παρασκευή η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης.

Αναλυτικά το κείμενο της ανακοίνωσης 

«Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, καθώς πληροφορήθηκε την ομόφωνη εκλογή του Θεοφ. Επισκόπου Χριστουπόλεως κ. Μακαρίου, ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης, στον περίπου στο Θρόνο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, εκφράζει «εν ενί στόματι» προς τον νέον Ποιμενάρχη της Αυστραλίας, τις εγκάρδιες ευχές της Εκκλησίας της Κρήτης για μία καλλίκαρπη, πολύχρονη και επιτυχή Ποιμαντορία.

Η Εκκλησία της Κρήτης καυχάται διότι η Μεγαλόνησος Κρήτη ανέδειξε τον αοίδιμο Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ο οποίος προσέφερε πολλά στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, χαίρεται δε και αγάλλεται για την επάξια εκλογή και πάλιν ενός γόνου της Μεγαλονήσου Κρήτης, του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου, ο οποίος εργάστηκε φιλότιμα στην Εκκλησία της Κρήτης από ευθυνοφόρες θέσεις, θα προσφέρει δε τα χαρίσματα και τις δυνάμεις του από τη νέα υψηλή έπαλξη, στην οποία του ανέθεσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η Εκκλησία Κρήτης αξίως και δικαίως με μεγάλη πνευματική χαρά, εύχεται και προσέχεται ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ. Μακάριος να είναι πολύχρονος, υγιής και δυνατός, προσβλέπει δε με βεβαιότητα και προσδοκά ότι θα επιτελέσει λαμπρό εκκλησιαστικό έργο στην Πέμπτη Ήπειρο, την Αυστραλία, για τη δόξα του ονόματος του Τριαδικού Θεού μας και τον έπαινο της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook