Ευχές για… ανέμελα Χριστούγεννα

ευχές-για-ανέμελα-χριστούγεννα-1123581

Συν-έλληνες χαλαρώστε! Το «σύνθημα» δόθηκε! Ρεβεγιόν θα γίνει καθώς οι λοιμωξιολόγοι σε στενή συνεργασία με την κυβέρνηση απεφάνθησαν αρμοδίως: «εννιά άτομα» μπορούν, δηλαδή δύο φορές το «επιτρεπόμενο» όριο της … συνάθροισης συν ένας ο … μπαλαντέρ!

Μπορείτε επίσης εκτάκτως να πεταχτείτε μέχρι το πλησιέστερο όρος για λίγο μότο-κρος, λίγο ράφτιγκ, λίγο ανεμόπτερο, αλλά με προσοχή στη … μάσκα. Μη σας τσακώσουν τίποτα «πράκτορες» του Βαξεβάνη και σας κρεμάσουν στα μανταλάκια!

Αν πλήξετε τούτες τις μέρες μπορείτε να πάτε ως κομπάρσοι του ριάλιτι σε καμιά παραλία «Νατούρα» για σούζες, παντιλίκια και λοιπά κόλπα οδηγικής δεξιοτεχνίας! Έτσι κι αλλιώς όλα δικά μας είναι!

Αλλά τα ευχάριστα δεν τελειώνουν εδώ! Και βασιλόπιτα θα κοπεί με προσοχή και προφυλάξεις βέβαια, αφού εκτός από τα προβλεπόμενα εννιά κομμάτια των … «δικαιούχων», Αντί για το κομμάτι του Χριστού, της Παναγίας και του «ξένου», ένα θα κοπεί για την … «υπέρκομψη», ένα για τον «ανέμελο» κι ένα για τον … «υγειονομικό», ώστε να μην βγαίνουμε ξανά στα μπαλκόνια για χειροκρότημα και πουντιάσουμε!

Αντί για φλουριά και τέτοια μικροαστικά κατάλοιπα, φέτος οι βασιλόπιτες θα επιβραβεύουν τους «τυχερούς» με τριήμερες … αποδράσεις, είτε για Μπάντεν-Μπάτεν, είτε για ανέμελο γουηκέντ στην Πάρνηθα! Προκειμένου να κάνουν απρόσκοπτα δε τις αποδράσεις θα στέλνουν στην πολιτική προστασία τον αριθμό «9» αφού θα έχετε ακούσει το τραγούδι «και ο μήνας έχει … εννιά!»

Για όσους παραμείνουν στην πρωτεύουσα μπορούν στέλνοντας τον αριθμό «2,5» -μην ξεχάσετε 2,5 εκατομμύρια κόστισε- να περπατήσετε στην ξεβαμμένη λωρίδα του «Μεγάλου Περίπατου» πλάι στις αποξηραμένες ψευτοπιπεριές και αν πάλι δεν είστε στο πνεύμα των εορτών να πεταχτείτε ως την Ομόνοια πριν την φάνε οι … κάμπιες!

Και προς Θεού μην ξεχνάτε: «Μένουμε ασφαλείς», «μένουμε σπίτι», αν βγείτε κρατάτε πρόχειρη μια «τρακοσάρα» και δηλώστε έγκαιρα εμβολιαστικό κέντρο!

Ωστόσο τηλε-πληρώστε τα … τέλη ΜΗ Κυκλοφορίας (πρώτη φορά πληρώνονται τέλη μη κυκλοφορίας) και απορώ γιατί η εστίαση να μην πληρώσει ένα έκτακτο τέλος για τα τραπεζοκαθίσματα κι ένα επιπλέον ΄κτακτο τέλος οι οικογένειες μαθητών για την πλατφόρμα της εκπαίδευσης!

Γράφει ο Μιχάλης Τζανάκης

One thought on “Ευχές για… ανέμελα Χριστούγεννα

  1. ολο για τον μεγαλο περιπατο λετε, κατι για τον μεγαλο «ποδηλατοδρομο» θα πει κανεις. μαλλον περιμενετε να γινει το πρωτο μεγαλο ατυχημα πρωτα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook