Ευχάριστα νέα για την Κρήτη: Νίκησε τη μάχη με τον κορονοϊό ο μόλις δυο μηνών Νεκτάριος

ευχάριστα-νέα-για-την-κρήτη-νίκησε-τη-μ-1330986

Ο μικρούλης διασωληνώθηκε για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ – Η κατάσταση του μικρού κάποια στιγμή ήταν κρίσιμη και το βρέφος αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος

Μαχητής της ζωής από την ευαίσθητη ηλικία των μόλις δύο μηνών, αναδείχθηκε ο μικρός Νεκτάριος, το βρέφος που νόσησε με κορονοϊό, νοσηλεύτηκε αλλά κατάφερε να βγει νικητής από την όλη περιπέτεια.

Ο μικρός Νεκτάριος από το Αγρίνιο ξεπέρασε τον κορονοϊό ύστερα από 13 μέρες νοσηλεία στο Νοσοκομείο του Ρίο, πήρε εξιτήριο και πλέον χαίρεται την αγκαλιά των γονιών.

Ο μικρούλης διασωληνώθηκε για μερικές ημέρες στη ΜΕΘ, αποσωληνώθηκε πριν από λίγες ημέρες και χθες Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, αναχώρησε για το σπίτι του.

Η κατάσταση του μικρού κάποια στιγμή ήταν κρίσιμη και το βρέφος αεροβαπτίστηκε, παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Χθες, λίγο πριν λάβει ο μικρός το εξιτήριό του, με μια σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε η βάφτιση με τον πατέρα Χαρίτωνα του Νοσοκομείου Ρίου.

«Ήμασταν όλοι εκεί και ευχηθήκαμε στον μικρό Νεκτάριο να είναι τυχερός και δυνατός στη ζωή του. Η ζωή τού ανήκει», είπε στο thebest.gr ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη, η επιτροπή ήδη εισηγήθηκε να ανοίξει ο εμβολιασμός για τον κορονοϊό για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών, ωστόσο διευκρίνισε πως επειδή τα εμβόλια για αυτές τις ηλικίες διαφέρουν, θα είναι διαθέσιμα στη χώρα μας προς το τέλος Δεκεμβρίου και όπως είπε, όταν είναι διαθέσιμα θα ανοίξει και η ανάλογη πλατφόρμα εμβολιασμού.

Επίσης σημείωσε ότι συζητείται από την επιτροπή το τετράμηνο και όχι το εξάμηνο -που ισχύει σήμερα- για τη χορήγηση της τρίτης δόσης μετά από ερώτημα που τέθηκε από την κυβέρνηση.

neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook