Ευάλωτα στις ηλεκτρονικές απάτες τα άτομα τρίτης ηλικίας: Πρωτοβουλία του ΔΟΚΟΙΠΠ για την εκπαίδευσή τους

ευάλωτα-στις-ηλεκτρονικές-απάτες-τα-ά-1484645

Σε έναν ψηφιακό κόσμο η καθημερινότητα είναι δύσκολη για τα άτομα τρίτης ηλικίας που δεν έχουν την απαραίτητη εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες ενώ το γεγονός αυτό τα καθιστά και πιο ευάλωτα σε φαινόμενα απάτης.

Αυτό επισημάνθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης ο ΔΟΚΟΙΠΠ Δήμου Χανίων σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind με θέμα το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

«Θέλουμε τα άτομα τρίτης ηλικίας να αισθάνονται ικανά, αυτόνομα, δημιουργικά και αισιόδοξα. Πιστεύουμε πως η σημερινή δράση θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση» σημείωσε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Στέλιος Βαλυράκης.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Μαρία Αστερίου σημείωσε πως τα άτομα τρίτης ηλικίας «για τις απάτες φοβούνται πάρα πολύ». «Υπάρχουν προγράμματα εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης αλλά τίποτα οργανωμένο από το κράτος και είναι κάτι που πρέπει να γίνει.

Χρειάζονται εκπαίδευση και αυτή μπορεί να γίνει μέσω των Δήμων και των ΚΑΠΗ που είναι οι κύριοι φορείς κοινωνικοποίησης των ατόμων αυτών» σημείωσε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία», όπου άτομα άνω των 65 ετών μιλούν με ειλικρίνεια και χιούμορ για το πώς ήρθαν ή δεν ήρθαν σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιοποίηση του κράτους και των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους.

zarpanews.gr

One thought on “Ευάλωτα στις ηλεκτρονικές απάτες τα άτομα τρίτης ηλικίας: Πρωτοβουλία του ΔΟΚΟΙΠΠ για την εκπαίδευσή τους

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook