Ευαίσθητη επιδερμίδα: Τα 4 SOS βήματα της βραδινής ρουτίνας

ευαίσθητη-επιδερμίδα-τα-4-sos-βήματα-της-β-832117

Κοκκινίζει πανεύκολα το πρόσωπό σου, εμφανίζει ερεθισμούς και γενικότερα είναι ευάλωτη η επιδερμίδα σου σχεδόν στα πάντα; Σε καταλαβαίνουμε και σίγουρα σου έχουμε τη λύση! Μεγάλη σημασία στην όψη της ευαίσθητης επιδερμίδας, έχει η περιποίησή της και η καθημερινή της ρουτίνα.

Σήμερα, θα επικεντρωθούμε στα βήματα που ακολουθούμε πριν πέσουμε για ύπνο και σίγουρα βοηθάνε στην υγιή όψη του ευαίσθητου δέρματος! Και το νούμερο 1 tip; Πως δε χρειάζονται πολλά steps και προϊόντα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το πρόσωπό μας! Ας δούμε και τα υπόλοιπα tricks! :

#1 Στον βραδινό σου καθαρισμό, χρησιμοποίησε απαλά προϊόντα, κατά προτίμηση χωρίς σαπούνι και αφρό ώστε να μην επιβαρύνεται το δέρμα σου. Οι κινήσεις των δαχτύλων σου κατά το πλύσιμο, πρέπει να είναι εξίσου μαλακές και προσεκτικές.

#2 Πρέπει οπωσδήποτε να απλώνεις ειδική κρέμα στην περιοχή των ματιών σε περίπτωση που έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα, ώστε να ενυδατώνεται σωστά αυτό το σημείο! Προτίμησε κάποια, με την ένδειξη: υποαλλεργική.

#3 Στη βραδινή σου ρουτίνα, προτίμησε μία πιο βαριά ενυδατική κρέμα, αφού η ενυδάτωση είναι αυτή που θα προστατέψει την ευαίσθητη επιδερμίδα σου από τους ερεθισμούς. Άλλωστε, δε θα σε ενοχλεί η πιο βαριά υφή, αφού όσο κοιμάσαι το δέρμα σου θα γίνεται όλο και πιο μαλακό!

#4 Είναι πολύ σημαντικός ο καθαρός αέρας που πρέπει να υπάρχει στο χώρο σου εάν έχεις ευαίσθητο δέρμα. Πριν κοιμηθείς λοιπόν, άνοιξε για λίγα λεπτά το παράθυρο του δωματίου σου ώστε να ανανεωθεί ο χώρος και να επιτρέψει στο δέρμα σου να αναπνέει!

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook