Εύα Καϊλή: Τα «λάθη» στην πρώτη της κατάθεση – Παρούσα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου

εύα-καϊλή-τα-λάθη-στην-πρώτη-της-κατά-1488350

Τα σημεία της πρώτης κατάθεσης που έδωσε η Εύα Καϊλή στις δικαστικές Αρχές του Βελγίου μετά τη σύλληψή της που την «καίνε», παρουσιάζει το Live News.

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σύντροφος της Εύας Καϊλή, στην κατάθεσή του δήλωσε πως εκείνη δεν γνώριζε για τα χρήματα. Ωστόσο το ερώτημα που προκύπτει εδώ είναι γιατί ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της Καϊλή.

«Είχα δει και παλιότερα μεγάλα χρηματικά ποσά στο σπίτι μας, μέσα σε βαλίτσες και σακούλες», ανέφερε στην κατάθεσή της στις βελγικές αρχές η Εύα Καϊλή. Όταν είδε τα χρήματα στο σπίτι της, γιατί δεν ενημέρωσε τις αρχές και προτίμησε να καλέσει τον πατέρα της και να τον μπλέξει;

Ακόμη, ο Τζιόρτζι τόνισε πως η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων. Πως γνώριζε τον πραγματικό δικαιούχο; Και γιατί ήθελε να τα ξεφορτωθεί;

«Μετά τη προσαγωγή του Παντζέρι πανικοβλήθηκα. Επικοινώνησα με τον πατέρα μου που βρισκόταν στις Βρυξέλλες με τη σύζυγό του και του ζήτησα να μεταφέρει τα χρήματα που υπήρχαν στο σπίτι μου σε ασφαλές σημείο και να τα παραδώσει στον πραγματικό δικαιούχο τους. Εκείνος ήρθε, πήρε τη βαλίτσα με τα λεφτά και επέστρεψε στο ξενοδοχείο που έμενε. Προφανώς, όμως, τον παρακολουθούσαν ήδη αστυνομικοί. Έκαναν έφοδο στο δωμάτιό του και κατέσχεσαν τα χρήματα», συμπλήρωσε στην κατάθεσή της η Καϊλή.

Από την κατάθεση της Εύας Καϊλή προκύπτουν πολλά ερωτήματα, όπως:

-Πότε έμαθε τελικά για την ύπαρξη των χρημάτων στο σπίτι της;

-Γιατί δεν ζήτησε την αρωγή των αρχών και αντ’ αυτού έμπλεξε τον πατέρα της;

-Πως γνώριζε σε ποιον έπρεπε να δώσει τα χρήματα ο πατέρας της;

Ακόμη, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι δεν αποκάλυψε το όνομα του δικαιούχου στις Αρχές, αλλά και γιατί μιλούσε και ψήφιζε υπέρ του Κατάρ.

Παρούσα ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου στις 22 Δεκεμβρίου

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες στην υπόθεση του Qatar Gate, στην οποία εμπλέκεται μία εκ των αντιπροέδρων του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή.

Μετά την παράταση της κράτησης των βασικών υπόπτων και συνεργών της, η κράτηση της ίδιας θα συζητηθεί την Πέμπτη στις 22 Δεκεμβρίου, παρουσία της ίδιας.

Μιλώντας στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Κώστας Ντάλτας, ποινικολόγος, ανέφερε ξανά ότι οι αποφάσεις εξαρτώνται από τα ευρήματα του ανακριτή.

«Έχω πει ότι ο ισχυρός άνδρας της υπόθεσης είναι ο ανακριτής. Τα πράγματα είναι πρόσφατα, οι εισηγήσεις του λαμβάνονται σοβαρά υπόψιν από το δικαστικό συμβούλιο».

Στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον ποινικολόγο, θα συζητηθεί υποχρεωτικά η προσωρινή κράτηση της κ. Καϊλή.

«Παρίσταται ο ανακριτής, παρουσιάζει τον φάκελο και τα ευρήματά του και γίνεται ένας διάλογος. Ρωτάτε από το δικαστικό συμβούλιο γιατί επιμένει στην κράτηση».

Σύμφωνα με τον κ. Ντάλτα, η υπεράσπιση της ευρωβουλευτού, θα αναφέρει ότι εφόσον υπάρχει ήδη ομολογημένη πράξη, δεν υπάρχει λόγος παράτασης της κράτησής της.

«Πιστεύω ότι μετά την παραδοχή του συζύγου της, μια μικρή χαραμάδα για κατ’ οίκον περιορισμό υπάρχει».

 

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook