Έξυπνες συμβουλές για να δοκιμάσετε στο ταξίδι σας

έξυπνες-συμβουλές-για-να-δοκιμάσετε-σ-1386043

Το Tik Tok έχει γίνει μια δημοφιλής πηγή έμπνευσης και έξυπνων ιδεών και τα ταξίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Εκτός από το εξαιρετικά αξιόλογο και αισθητικά ευχάριστο ταξιδιωτικό περιεχόμενο, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του #TravelTok είναι οι συμβουλές και τα που μπορούν να κάνουν την ταξιδιωτική σας εμπειρία πολύ πιο ευχάριστη και μερικές φορές να σας εξοικονομήσουν χρήματα.

Στο TikTok θα βρείτε ταξιδιωτικούς μπλόγκερ, αεροσυνοδούς και ειδικούς, για να σας διδάξουν πώς να ταξιδεύετε πιο έξυπνα. Μοιράζονται τις καλύτερες μέρες για ταξίδια και τρόπους εξοικονόμησης πτήσεων, πώς να λάβετε εξαιρετικές υπηρεσίες και ακόμη και δωρεάν αναβαθμίσεις. Και καθώς ο κόσμος κινείται ξανά, ήρθε η ώρα να σημειώσουμε όλα τα υπέροχα πράγματα που μας δίδασκει το Tik Τok. Ακόμη και πριν πάρετε μια πτήση, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να απολαύσετε έναν ελεύθερο χρόνο στην καμπίνα και στον προορισμό σας.

Συσκευάστε πιο έξυπνα τη βαλίτσα

Η συσκευασία είναι ένα από τα πιο κοινά παράπονα ταξιδιού. Εκτός από το ότι πρέπει να μετατρέψετε όλα τα υπάρχοντά σας σε έναν κύβο σε τροχούς, οι αεροπορικές εταιρείες επιβάλλουν επίσης όρια βάρους και μεγέθους. Έτσι, ενώ η συσκευασία είναι συχνά ένας πονοκέφαλος που απολαμβάνουν λίγοι άνθρωποι, οι TikTokers έχουν άπειρες συμβουλές για να το κάνει λίγο πιο απλό και πιο αποδοτικό για τον χώρο.

Ένας TikToker, ο οποίος είναι αεροσυνοδός, συνιστά να βάζετε τα πιο βαριά αντικείμενα στο κάτω μέρος της βαλίτσας σας για να μην αναποδογυρίζουν οι αποσκευές σας. Μια έξυπνη συμβουλή για τη συσκευασία κολιέ: στρώστε τα ανάμεσα σε φύλλα πλαστικής μεμβράνης Press’N Seal για να μην μπερδευτούν και δεθούν μεταξύ τους.

Και για όσους τείνουν να πακετάρουν υπερβολικά, αρκετοί TikTokers συνιστούν να συσκευάζουν ρούχα σε σακούλες συμπίεσης έναντι κύβων συσκευασίας για εξοικονόμηση χώρου. (Ακόμη και οι σακούλες κενού μπορούν να συμπιεστούν χρησιμοποιώντας απλώς το σωματικό σας βάρος.) Να είστε προσεκτικοί με αυτό το κόλπο, ωστόσο, καθώς ο χώρος για επιπλέον αντικείμενα στις αποσκευές σας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε μια υπέρβαρη βαλίτσα στο αεροδρόμιο.

Όσον αφορά το να διατηρείτε τα ρούχα σας καθαρά και τακτοποιημένα καθ ‘όλη τη διάρκεια των ταξιδιών σας, οι TikToker συνιστά να αποθηκεύετε τα παπούτσια μέσα στα σκουφάκια του ντους. Μπορείτε επίσης να κρατήσετε μερικές επιπλέον πλαστικές σακούλες στη βαλίτσα σας για τυχόν βρώμικα ρούχα που θα προκύψουν.

Δοκιμάστε τα γυαλιά κατά της ναυτίας

Τα ταξίδια μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα άβολα για όσους υποφέρουν από ναυτία. Είτε αυτό συμβαίνει από κακές αναταράξεις σε ένα αεροπλάνο είτε από εκτεταμένη βόλτα με το αυτοκίνητο σε δρόμους με θυελλώδεις ανέμους, η ναυτία και η ζάλη από ναυτία μπορεί γρήγορα να επιβαρύνουν ένα ταξίδι. Ορισμένοι TikTokers, ωστόσο, βρήκαν ανακούφιση σε ένα ζευγάρι ασυνήθιστα γυαλιά. Αυτά τα γυαλιά κατά της ασθένειας έχουν τέσσερις δακτυλίους στο σκελετό, δύο μπροστά στα μάτια και δύο σε κάθε πλευρά του κεφαλιού.

Οι δακτύλιοι είναι μισογεμάτοι με υγρό που βαθμονομείται και κινείται όπως εσείς (ή το όχημα στο οποίο βρίσκεστε). Το κινούμενο υγρό προορίζεται να δημιουργήσει έναν ψευδή ορίζοντα στη γραμμή όρασής σας για να διορθώσει μια αισθητηριακή αναντιστοιχία και να εξισορροπήσει τις πληροφορίες που λαμβάνει ο εγκέφαλός σας, αποτρέποντας την επίδραση της ναυτίας.

Η έρευνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα αυτών των γυαλιών είναι περιορισμένη, αλλά οι κριτικές του TikTok είναι ελπιδοφόρες.

Δωρεάν αναβαθμίσεις δωματίων

Εάν ελπίζετε να πάρετε μια αναβάθμιση δωματίου σε ένα ξενοδοχείο, μερικές φορές το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρωτήσετε (ευγενικά). Ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να λάβετε μια αναβάθμιση είναι να συμμετάσχετε σε προγράμματα επιβράβευσης ξενοδοχείων, επομένως δεν είναι κακό να ξεκινήσετε από εκεί. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές άλλες συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε αυτό το μεγαλύτερο δωμάτιο χωρίς την επιβάρυνση.

Για αρχή, όταν ζητάτε μια αναβάθμιση, μπορεί να σας βοηθήσει να αναφέρετε μια επέτειο, γενέθλια ή οποιαδήποτε άλλη ειδική περίσταση και λόγο για το ταξίδι σας – ο ρεσεψιονίστ μπορεί να είναι πιο πρόθυμος να σας βοηθήσει εάν γνωρίζει ότι γιορτάζετε κάτι.

Μια άλλη συμβουλή, από τα πολυτελή ταξίδια TikToker @lux_list, είναι να κάνετε κράτηση για διαμονή σε νεότερη εγκατάσταση. Πολλά νέα ξενοδοχεία σπάνια είναι γεμάτα και είναι πρόθυμοι να λάβουν περισσότερες διαδικτυακές κριτικές ή έκθεση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επομένως, όταν ζητάτε αναβάθμιση, μπορείτε να προσφέρετε να αφήσετε μια κριτική Google ή να δημοσιεύσετε κάτι σχετικά με τη διαμονή σας με αντάλλαγμα ένα καλύτερο δωμάτιο.

Αλλάξτε το μαξιλάρι του λαιμού σας με ένα στήριγμα

Όχι, αυτό δεν είναι έτσι ώστε να είστε προετοιμασμένοι για κάποια περιπέτεια εκεί έξω, είναι απλώς ένας έξυπνος τρόπος να κρατάτε το κεφάλι σας ψηλά στο αεροπλάνο και στο αυτοκίνητο. Τα μαξιλάρια αυχένα είναι συχνά πολύ ακριβά (ιδιαίτερα στο αεροδρόμιο), ογκώδη και δεν είναι πάντα τόσο αποτελεσματικά στο να κρατούν πραγματικά ψηλά το κεφάλι σας – ειδικά αν ο λαιμός σας είναι στη μεγαλύτερη πλευρά. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα στήριγμα λαιμού, ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει στήριξη στον αυχένα και να αποτρέπει την κίνηση. Είναι συνήθως πιο συμπαγείς για συσκευασία και πιο προσιτές.

Δοκιμάστε το House Sitting

Η εύρεση ενός χώρου διαμονής μπορεί να είναι ένα από τα πιο δαπανηρά μέρη του ταξιδιού. Ορίστε μια ιδέα: Ξεφορτωθείτε τα ξενοδοχεία και χαλαρώστε δωρεάν στο επόμενο ταξίδι σας. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι όπως οι TrustedHousesitters.com, HouseSittersAmerica.com και MindMyHouse.com που προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες φύλαξης σε προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Σκεφτείτε το σαν δωρεάν Airbnb. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι βιώνετε μια εντελώς τοπική, μοναδική κατάσταση διαβίωσης στην οποία δεν θα μπορούσατε να έχετε πρόσβαση από την οπτική γωνία ενός τυπικού τουρίστα.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες φύλαξης είναι πολύ πολύτιμες για τους ιδιοκτήτες σπιτιού καθώς επίσης φροντίζετε την περιουσία τους και μερικές φορές ακόμη και το κατοικίδιο, που είναι άλλο ένα τεράστιο προνόμιο για τους λάτρεις των ζώων. Η ποικιλία των επιλογών και των δυνατοτήτων είναι ατελείωτη.

Μετατρέψτε το μαξιλάρι σας σε δούρειο ίππο

Ένα από τα αγαπημένα hacks αεροπλάνων του TikTok φαίνεται να είναι ένα μαξιλάρι δούρειου ίππου. Ενώ οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να χρεώνουν για επιπλέον χειραποσκευές ή υπέρβαρες αποσκευές, είναι απίθανο να σας ζητήσουν να ζυγίσετε ή να ελέγξετε το μαξιλάρι που μεταφέρετε. Επομένως, εάν δεν έχετε χώρο για εκείνα τα επιπλέον ρούχα που ελπίζατε να πακετάρετε, σκεφτείτε να τα βάλετε σε μια μαξιλαροθήκη και απλά να το φορέσετε σαν να είναι το μαξιλάρι της χειραποσκευής σας.

Αν και μπορεί να είναι μια πιο εύθρυπτη εναλλακτική λύση για ένα μαξιλάρι ύπνου, μπορεί να σας γλιτώσει από την υπερβολική πληρωμή για τα επιπλέον αντικείμενα που μεταφέρετε. Εάν δεν χρειάζεστε επιπλέον χώρο αποθήκευσης στην πτήση σας, αλλά σκοπεύετε να κάνετε κάποια ψώνια στο ταξίδι σας, βάλτε μια μαξιλαροθήκη στις αποσκευές σας, ώστε να δοκιμάσετε αυτό το κόλπο κατά την πτήση επιστροφής.

Αποζημιωθείτε για τα προβλήματά σας

Μια δημοφιλής TikToker, η δικηγόρος Erika Kullberg, έχει γίνει viral καθώς μοιράζεται συμβουλές για το πώς μπορείτε να λάβετε χρήματα πίσω από διάφορες εταιρείες διαβάζοντας τους όρους με ψιλά γράμματα.

Ένα από τα viral βίντεό της περιγράφει πώς να λάβετε αποζημίωση όταν σας χτυπήσουν από μια πτήση με υπερκράτηση. Συμμερίζεται ότι, με βάση τους όρους, αυτό ονομάζεται “ακούσια άρνηση επιβίβασης” και σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, δίνει το δικαίωμα στους ταξιδιώτες έως και τέσσερις φορές το κόστος του ναύλου απλής μετάβασης (αν η αεροπορική εταιρεία δεν μπορεί να σας πάρει στον προορισμό σας εντός μίας ώρας από την αρχική ώρα άφιξης της πτήσης σας).

Έτσι, την επόμενη φορά που μια αεροπορική εταιρεία θα διακόψει το ταξίδι σας, είτε καταστρέφοντας την τσάντα σας είτε καθυστερώντας την πτήση σας, φροντίστε να κάνετε κύλιση στη ροή του Kullberg για να δείτε αν μπορείτε να μετατρέψετε τις ταλαιπωρίες σας σε κέρδος.

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook