Έξυπνα τρικ για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας περισσότερο καιρό φρέσκα

έξυπνα-τρικ-για-να-διατηρήσετε-τα-λουλ-1381667

Τα λουλούδια, έχουν τη δύναμη να ομορφύνουν και να φωτίσουν οποιοδήποτε χώρο, αλλά χωρίς ρίζες που να τα συντηρούν, θα αρχίσουν να μαραίνονται και να πεθαίνουν σε ένα βάζο. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος να κάνετε αυτές τις πολύχρωμες συνθέσεις να διαρκέσουν πολύ περισσότερο με την κατάλληλη φροντίδα. Θα χρειαστεί να κάνετε μερικά βήματα, αλλά η ανταμοιβή αξίζει τον κόπο.

«Η σωστή φροντίδα των λουλουδιών σας, θα τα βοηθήσει να διαρκέσουν περισσότερο», λέει στο womansday.com, η Kate Law, σχεδιάστρια προϊόντων της ProFlowers. Αλλά δεν χρειάζεται να αγοράσετε συντηρητικά ή τις λεγόμενες τροφές για λουλούδια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που βρίσκονται στο ντουλάπι σας, για να δώσετε στα τριαντάφυλλα και τους νάρκισσους σας μια επιπλέον ζωντάνια.

Ακολουθήστε αυτά τα βήματα του Law και του Michael Gaffney, ιδρυτή του New York School of Flower Design, για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας να ζουν περισσότερο, με κοινά οικιακά υλικά.

Έξυπνα τρικ για να διατηρήσετε τα λουλούδια σας περισσότερο καιρό φρέσκα

Βήμα 1: Προσθέστε 1 λίτρο ζεστό νερό σε ένα καθαρό βάζο

Βήμα 2: Ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη στο νερό. Η ζάχαρη θα βοηθήσει στη θρέψη των λουλουδιών και θα διευκολύνει το άνοιγμα των ανθέων

Βήμα 3: Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας λευκό ξύδι και ανακατέψτε καλά. Το ξύδι βοηθά στην αναστολή της ανάπτυξης βακτηρίων και διατηρεί τα λουλούδια σας πιο φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν δεν έχετε ξύδι ή/και ζάχαρη, η σόδα λεμονιού-λάιμ αναμεμειγμένη με το νερό θα κάνει το ίδιο πράγμα.

Βήμα 4: Αφαιρέστε όλα τα κάτω φύλλα από τα λουλούδια, ώστε να μην υπάρχουν στο νερό.

Βήμα 5: Κόψτε 1 έως 2 ίντσες από το κοτσάνι υπό γωνία ενώ είναι κάτω από το νερό.

Βήμα 6: Τοποθετήστε τα λουλούδια σας στο βάζο.

Βήμα 7: Εμφανίστε το μπουκέτο σας σε μια δροσερή περιοχή χωρίς ρεύματα. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως, που κάνει τα λουλούδια να πεθαίνουν πιο γρήγορα.

Βήμα 8: Αλλάξτε το νερό κάθε δεύτερη μέρα και κόψτε ξανά το κοτσάνι.

Βήμα 9: Απολαύστε τα λουλούδια που διαρκούν!

healthstories.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook