Έξυπνα μετρά: Ο συντομότερος δρόμος για την αποτυχία είναι η γελοιοποίηση

έξυπνα-μετρά-ο-συντομότερος-δρόμος-γι-1186973
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Τα νέα μέτρα έγιναν ανέκδοτο αλλά το χειρότερο, όμως, είναι η γελιοποίηση τους καθώς αφορούν τη ζωή μας! Πάντως στην κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο συντομότερος δρόμος για την αποτυχία είναι η γελοιοποίηση

«Επιλέγω να πάρω δραστικά μέτρα νωρίτερα παρά αργότερα. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αναγκάστηκαν να πάρουν τέτοια μέτρα όταν η επιδημία είχε ήδη ξεφύγει. Εγώ δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή των συμπολιτών μας. Μέτρα για 3 εβδομάδες. Να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας έναν πιο σχετικά κανονικό Δεκέμβριο και κάτι που θα μοιάζει με γιορτές άλλων ετών», αυτά μας είχε πει ο Πρωθυπουργός στις 5 Νοεμβρίου αλλά πέρασαν οι 3 εβδομάδες, πέρασαν οι γιορτές, έφτασαν οι απόκριες αλλά ακόμα είμαστε σε lockdown.

Όπως και να το πεις είναι ξεκάθαρη η αποτυχία των μέτρων που οδηγούσε κάθε φορά σε νέα με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε οδηγηθεί σε γελιοποίηση τους αλλά και σε απαξίωση των σχετικών ανακοινώσεων.

Τα νέα μέτρα έγιναν ανέκδοτο αλλά το χειρότερο, όμως, είναι η γελιοποίηση τους καθώς αφορούν τη ζωή μας! Πάντως στην κυβέρνηση θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο συντομότερος δρόμος για την αποτυχία είναι η γελιοποίηση. Έτσι τα «έξυπνα μέτρα», έγιναν hashtag στο Twitter και έπεσε μεγάλο τρολάρισμα:

  • Αν μένεις 9 χιλιόμετρα απο σούπερ μάρκετ στέλνεις 5 φορές 2 και παίρνεις και 1 χιλιόμετρο ρέστα.
  • Πρέπει να πάω το αμάξι στο συνεργείο που είναι εκτός δήμου και δεν είναι κοντά μου στα 2 χιλιόμετρα. Τι κάνω;
  • Στο επόμενο #lockdown ο κωδικός 6 θα επιτρέπεται μόνο με κουτσό…
  • Από αύριο θα κυκλοφορούμε με μεζούρα για να μετράμε τα 2 χιλιόμετρα.
  • Εναλλακτικά και με GPS, βάλτε και Google Maps για να μετράμε την απόσταση μην περάσουμε τα δύο χιλιόμετρα
  • Θα αρχίζουμε να πειράζουμε τη διεύθυνση για να κυκλοφορούμε σε περισσότερες περιοχές.
  • Δηλαδή στα 2,5 χιλιόμετρα πληρώνεις πρόστιμο…Γιατί 2 χιλιόμετρα και όχι τρία…θα μπορούσε να είναι και το μίλι…
  • Γιατί δεν μας βάζουν ένα βραχιολίακι να τελειώνουμε

Τελικά, μάλλον, η έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων αλλά και η ανησυχία για τα κρούσματα ήταν χωρίς λόγο, καθώς σύμφωνα με τις ανακοινώσεις αρκούν κάποιοι επιπλέον και μπερδεμένοι περιορισμοί στη χρήση των sms 2, 4 και 6, για να ανακοπεί η επέλαση του κορωνοϊού και η σφοδρή πίεση που δέχεται το ΕΣΥ στην Αττική.

Η Πολιτεία μιλούσε για αναζήτηση έξυπνων μέτρων και τελικά κατέληξε σε ημίμετρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας. «Lockdown μέσα στο lockdown. Αυτό είναι το μόνο κυβερνητικό σχέδιο το οποίο πηγαίνει από αποτυχία σε αποτυχία. Περιοριστικά μέτρα χωρίς επιτήρηση και επιστημονική εξήγηση.

Οι αλλεπάλληλες ανακοινώσεις και οι σχεδόν εβδομαδιαίες αλλαγές έχουν κουράσει τον κόσμο που μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες καραντίνας και ενός χρόνου περιοριστικών μέτρων, που όχι μόνο δεν βλέπει… επιστροφή στην κανονικότητα αλλά μετρολογία και ασυνέπεια στα χρονοδιαγράμματα που ανακοινώνονται.

Ίσως θα έπρεπε η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα μέτρα και να εξηγήσει γιατί μπαίνουν περιορισμοί στους πολίτες να αξιοποιήσουν τους υπαίθριους χώρους και να βρεθούν έξω όσο γίνεται περισσότερο την ώρα που στα λεωφορεία συνεχίζεται ο συνωστισμός. Επίσης υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τα δεδομένα και τη διαχείριση τους που οδηγούν κάθε φορά στη λήψη των μέτρων. Είναι γεγονός ότι παίρνουμε νέα μέτρα και μάλιστα μέτρα που αφορούν την υγεία μας, όταν δεν έχουμε εφαρμόσει τα προηγούμενα χωρίς να έχουμε μελετήσει το κόστος και το όφελος στη ζωή μας και στην οικονομία.

Ας μην ξεχνούν στην κυβέρνηση ότι το τελευταίο στάδιο της πολιτικής απαξίωσης είναι η γελοιοποίηση.

Γράφει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook